Τι συζητήθηκε στη τριμερή Ελλάδας-Κύπρου -Αιγύπτου

Τι συζητήθηκε στη τριμερή Ελλάδας- Κύπρου -Αιγύπτου

Η τουρκική επιθετικότητα και η συνεργασία για την αντιμετώπιση στην ενεργειακή κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμε Σούκρι, αλλά και κατά την τριμερή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας ανέφερε συγκεκριμένα πως κατά τις συζητήσεις τέθηκαν επί τάπητος «όλα τα προβλήματα της περιοχής». Όπως είπε, «με την Αίγυπτο έχουμε εγκάρδια συνεννόηση και μία ταυτόσημη αντίληψη για σειρά προβλημάτων και καταστάσεων και έχουμε την ίδια αντιμετώπιση στην τουρκική επιθετικότητα και στην τουρκική αμφισβήτηση της UNCLOS και της εφαρμογής της στην ανατολική Μεσόγειο».

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τελευταία στην ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. «Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα φιλοδοξο σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος και μέσα από τη διασύνδεση με την Αίγυπτο θα μπορέσει να παράσχει στην ενεργειακή αγορά δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργεί στο ενεργειακό ισοζύγιο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» ανέφερε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι