Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά παρενόχλησαν οι Τούρκοι (video)

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά παρενόχλησαν οι Τούρκοι (video)
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, βρισκόταν πάνω από το Αγαθονήσι. Οι Τούρκοι ζήτησαν μέσω ασυρμάτου να αλλάξει πορεία, γιατί «πετάει σε αποστρατικοποιημένη περιοχή».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε το Σάββατο (12/2) σε ακριτικά νησιά και μικρονησίδες στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης τετραήμερου προγράμματος επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκίνησε τις επισκέψεις από τη Σάμο. Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η Καλόλιμνος ήταν οι επόμενοι σταθμοί του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, όπου επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια “Αγαθονησίου”, “Φαρμακονησίου” και “Αγίου Νικολάου”, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ενημερώθηκε για την αποστολή τους, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις – υποδομές τους και συνομίλησε με το προσωπικό.

Ενδιάμεσος σταθμός του κ. Χαρδαλιά οι Αρκιοί, όπου συναντήθηκε με τον Στρατεύσιμο Οπλίτη Ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο Περιφερειακό Ιατρείο του ακριτικού νησιού. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πήγε στην Κάλυμνο, όπου επισκέφθηκε την έδρα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Στην Ψέριμο, τελευταίο σταθμό των σημερινών επισκέψεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους Οπλίτες Ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό Περιφερειακό Ιατρείο. Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι