Το "όπλο" της μουσικής ενάντια στην εγκληματικότητα της Βενεζουέλας

-
10
Το «όπλο» της μουσικής ενάντια στην εγκληματικότητα της Βενεζουέλας

Όταν μια χώρα ποζάρει στην κορυφή της λίστας με την υψηλότερη εγκληματικότητα παγκοσμίως, η μουσική δεν είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό. Παρόλα αυτά, στην Βενεζουέλα, η ορχήστρα "El Sistema" φαίνεται να λειτουργεί ως διέξοδος για τα παιδιά ώστε να αποφύγουν τα "κακά μονοπάτια" των δρόμων. Από το 1975, δίνει στους νέους μια εναλλακτική επιλογή.

Ο José Antonio Abreu το 1975, δημιούργησε την ορχήστρα ως εναλλακτικό μέτρο για την πάταξη της εγκληματικότητας στους δρόμους της Βενεζουέλας. Από τότε, τα μέλη της αυξάνονται συνεχώς και νέα τμήματα δημιουργούνται σε όλη την λατινική χώρα. Μπορείτε μάθετε για την ευεργετική λειτουργία της μουσικής ενάντια στο έγκλημα στο αφιέρωμα του ελληνικού εγκληματολογικού περιοδικό Crimetimes.gr.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.