Βουλή: Με μέλος του Τάγματος Αζόφ η ομιλία Ζελένσκι (video)

Βουλή: Με μέλος του Τάγματος Αζόφ η ομιλία Ζελένσκι (video)
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στην ομιλία που απηύθυνε προς το ελληνικό Κοινοβούλιο ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, έκανε εκτενή αναφορά στη Μαριούπολη και κατηγόρησε τη Ρωσία για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. «Η πόλη έχει καταστραφεί, έχει ισοπεδωθεί» είπε ο Ζελένσκι και περιέγραψε τις ελλείψεις και την αδυναμία μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους.

Η πόλη είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα, είπε ο Ζελένκσι και έκανε εκτενή αναφορά στις ιστορικές σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας. Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να ιδρύσει μία Φιλική Εταιρεία κατά τα πρότυπα της Φιλικής Εταιρείας που είχε ιδρυθεί στην Οδησσό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μετέφερε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα δύο ανδρών ελληνικής καταγωγής που όπως είπαν μάχονται στη Μαριούπολη, ο ένας με το (κατά δήλωση του) νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ. Και οι δύο ζήτησαν βοήθεια και συμπαράσταση από την Ελλάδα. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια που έχει προσφέρει και ζήτησε να ασκήσει την επιρροή της στην ΕΕ ώστε να πιεστεί η Ρωσία για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, με διεθνή εποπτεία. Έκλεισε την ομιλία του με το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, “Ελευθερία ή Θάνατος”.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι