ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ωρωπός: Απολύεται ο εργαζόμενος που έπλενε με λάστιχο την ηλικιωμένη

Ωρωπός: Απολύεται ο εργαζόμενος που έπλενε με λάστιχο την ηλικιωμένη

Κατάπληξη και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η εικόνα δύο νοσηλευτών που εικονίζονται σε φωτογραφία να πλένουν με λάστιχο ποτίσματος μία 70χρονη γυναίκα, σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό. Η ηλικιωμένη, όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση του δημάρχου Γιάννη Γιασημάκη ζει μόνη της και είναι ανήμπορη να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της. Όμως, η εικόνα της πεσμένη πάνω σε μία κουβέρτα στην πυλωτή και δίπλα της να την καταβρέχει ο ένας εκ των δύο νοσηλευτών προκάλεσε όπως ήταν επόμενο πολλά ερωτήματα για τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου.

Πρόκειται για νοσηλευτές που δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου, οι οποίοι ανήκουν σε εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο Δήμος Ωρωπού, για τα καλύπτει τις ανάγκες των ανήμπορων δημοτών. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Γιάννης Γιασημάκης αναφέρει:

«Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται σε θα μείνουν ατιμώρητες».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή αρχικά ανέφερε ότι οι δύο νοσηλευτές είναι ιδιωτικής εταιρείας και δεν έχουν καμία σχέση με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Στην πορεία όμως προέκυψε πως ο ένας εκ των συνεργαζόμενων είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την απόλυση του:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx