Βίντεο: Καταρρέει και δεύτερο κτήριο στο Μεξικό

Βίντεο: Καταρρέει και δεύτερο κτήριο στο Μεξικό

Δύο κατοικίες κατέρρευσαν μέσα σε λίγες μέρες στην Τιχουάνα, στο Μεξικό, όπου αποδεικνύεται ότι δόθηκαν παρανόμως άδειες οικοδομής σε επισφαλή εδάφη, όπου ίσως κανονικά δεν έπρεπε να στηθεί ούτε κοτέτσι. Εντούτοις χτίστηκαν στην κορυφή ενός λόφου… για να έχουν θέα, παρότι το έδαφος ήταν γαιώδες και επικλινές, χωρίς να γίνει εδαφοτεχνική μελέτη. Οικοδομήθηκαν ένα τριώροφο και μια διπλοκατοικία, κτίσματα που αμφότερα εν τέλει κατέρρευσαν. Όπως φαίνεται μετά την κατάρρευση, κανένα δεν είχε θεμέλια!Tixoy;ana kat;areysh 

Ευτυχώς ή δυστυχώς, είχε προηγηθεί κατολίσθηση στην πλαγιά και παρατηρήθηκαν ρωγμές στα κτίσματα, οπότε εκκενώθηκαν και αμέσως οριοθετήθηκε η επικίνδυνη περιοχή επειδή φοβούνταν ότι η κατάρρευση ήταν ζήτημα χρόνου. Στο βίντεο φαίνεται το τριώροφο να… τσουλάει την πλαγιά, να τουμπάρει (!) και να διαλύεται πάνω σε κάποιες επιχειρήσεις που είχαν αμέριμνα οικοδομηθεί στη λεωφόρο. Είχαν εκκενωθεί κι αυτές πάντως εγκαίρως. Παραθέτουμε βίντεο από την κατάρρευση και του διωρόφου που διαλύθηκε.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η δήμαρχος της πόλης, Montserrat Caballero που είπε ότι έχουν βρεθεί άδειες που δόθηκαν χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις, όμως απ΄ό,τι φαίνεται οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνον μελέτη του γαιώδους υπεδάφους δεν έκαναν, αλλά ούτε στον κόπο να βάλουν θεμέλια δεν μπήκαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx