Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά του “συνταξιοδοτικού Μακρόν” (videos)

Γαλλία : Μαζικές διαδηλώσεις κατά του "συνταξιοδοτικού Μακρόν" (videos)

Δεν κοπάζει η λαϊκή οργή στη Γαλλία κατά του συνταξιοδοτικού του Μακρόν. Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς βρήκε πλήθη κόσμου στους δρόμους του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων να διατρανώνουν την αντίθεση τους στο συνταξιοδοτικό το οποίο “πέρασε” με ειδικό διάταγμα καθώς δεν συγκέντρωνε την πλειοψηφία στη Βουλή.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Γαλλία συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκε ο νόμος για την αναμόρφωση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος, κατά του οποίου τάσσεται -σύμφωνα με σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις- η πλειονότητα των Γάλλων.

Σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, αρχής γενομένης από το Παρίσι και τη Λιόν, σημειώθηκαν συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδες διαδηλωτών προσκείμενες, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και στα λεγόμενα «κίτρινα γιλέκα». Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και, όπως ανακοίνωσε, προέβη σε δεκάδες συλλήψεις για πράξεις βίας, όπως το σπάσιμο βιτρινών και το κάψιμο αυτοκινήτων.

 

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το παρόν έδωσε στη συγκέντρωση του Παρισιού ο επικεφαλής της αριστερής συμπαράταξης Ζαν-Λικ Μελανσόν, ενώ από το χώρο της ακροδεξιάς, που παραδοσιακά δεν συμμετέχει στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, η Μαριν Λεπέν εόρτασε με οπαδούς του κόμματος της τη «γιορτή του Έθνους».

Υπενθυμίζεται ότι το παρών στις κινητοποιήσεις της Αθήνας έδωσαν και Γάλλοι συνδικαλιστές, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στη Γαλλίας εδώ και μήνες δίνουν το δικό τους αγώνα κατά της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης. Νωρίτερα, επισκέφτηκαν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και κατέθεσαν λουλούδια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx