ADVERTORIAL

Επιλέγοντας το κατάλληλο κλουβί μεταφοράς σκύλου και γάτας

Επιλέγοντας το κατάλληλο κλουβί μεταφοράς σκύλου και γάτας

Αν είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιου, τότε θα έχετε διαπιστώσει πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρειαστεί να μεταφέρετε το σκύλο ή τη γάτα σας. Οι περιπτώσεις που μπορεί να απαιτείται μεταφορά του μικρού σας φίλου είναι διάφορες, για παράδειγμα ένα ταξίδι, μια βόλτα, επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Τα ζωάκια χρειάζονται ένα ασφαλές περιβάλλον κατά τη μεταφορά, ώστε να είναι άνετα και να μην αισθάνονται φόβο. Το κλουβί μεταφοράς σκύλου και γάτας δίνει τη λύση σε όλους όσους θέλουν να μεταφέρουν το ζωάκι τους σε άλλο περιβάλλον.

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών για να επιλέξετε. Πώς λοιπόν θα γνωρίζετε ότι έχετε διαλέξει σωστά;

Το Petshop88 θα μας καθοδηγήσει, ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε το καλύτερο κλουβί μεταφοράς για τα ζωάκια μας!

Ξεκινήστε με βασικό κριτήριο το μέγεθος

Η μεταφορά σκύλου ή γάτας δεν είναι δύσκολη υπόθεση, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η άνεση και η ασφάλεια που θα πρέπει να νιώθει το κατοικίδιο.

Υπάρχουν φορές που χρειάζεται να μεταφέρουμε τα ζωάκια μας για λίγο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να κάνουμε πολύωρα ταξίδια. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια, το ζωάκι θα πρέπει να αισθάνεται άνεση, ασφάλεια και να έχει όσο γίνεται την ελευθερία κινήσεων που θα είχε αν βρισκόταν στο σπίτι.

Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέξετε ένα κλουβί μεταφοράς πιο μεγάλο από το ζωάκι σας, το οποίο θα έχει τον απαιτούμενο χώρο ώστε να χαλαρώσει ή να κοιμηθεί, αν το θελήσει.
Προσέξτε ωστόσο να αποφύγετε τις υπερβολές. Για παράδειγμα, ένα τεράστιο κλουβί για ένα μικρό γατάκι ίσως είναι περιττή επιλογή, καθώς θα πρέπει το κλουβί να μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό του αγαπημένου σας φίλου.

Δώστε σημασία στην ασφάλεια

Κάθε κλουβί μεταφοράς γάτας ή σκύλου, θα πρέπει να έχει την απαραίτητη ασφάλεια. Τι εννοούμε με αυτό; Να έχει κλειδαριά αντοχής αλλά και ασφαλείας, ώστε να εξασφαλίσετε ότι το ζωάκι σας δεν θα μπορέσει να την ανοίξει.

Πρακτικός σχεδιασμός για μέγιστη ασφάλεια και άνεση

Επιλέξτε κλουβιά τα οποία έχουν πρακτικό σχεδιασμό και κατ’ επέκταση προσφέρουν άνεση στο ζωάκι σας.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση, ώστε να μη δυσκολεύεστε ούτε εσείς ούτε το κατοικίδιό σας κατά τη μεταφορά. Υπάρχει πλήθος προϊόντων στην αγορά που διαθέτουν 2 πόρτες, για μεγαλύτερη ευκολία.

Φροντίστε το κλουβί να πληροί τουλάχιστον τα βασικά πρότυπα ασφαλείας και να διαθέτει τον απαιτούμενο αερισμό. Ένα ζωάκι που ταξιδεύει για ώρες χρειάζεται αέρα για να αναπνέει με ευκολία.

Υλικό κατασκευής και επιλογή σχεδίου

Το κλουβί μεταφοράς σκύλου ή γάτας επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά. Έτσι, εξασφαλίζετε πως δεν θα φθαρεί εύκολα, θα αντέξει στο χρόνο, δεν θα σπάσει και δεν θα προκαλέσει προβλήματα στο ζωάκι σας.

Επιπλέον, επιλέξτε κλουβιά που καθαρίζονται με εύκολο τρόπο για να διατηρήσετε την υγιεινή του μικρού σας φίλου σε υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά το σχέδιο, υπάρχουν πολλοί τύποι, από παραδοσιακά μεταλλικά κλουβιά έως πιο μαλακά, όπως τσάντες μεταφοράς. Επιλέξτε με βάση τις ανάγκες του κατοικίδιου σας αλλά και τις δικές σας.

Μερικές συμβουλές ακόμα

Αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί η μεταφορά του κατοικίδιου να προκαλεί κάποιο άγχος στους ιδιοκτήτες. Σκεφτείτε πως το ζωάκι σας μπορεί να αισθάνεται την ίδια ακριβώς ανασφάλεια.
Φροντίστε λοιπόν να κάνετε το χώρο μεταφοράς του όσο πιο οικείο γίνεται. Για παράδειγμα βάλτε μέσα το αγαπημένο του παιχνίδι ή το κουβερτάκι του.

Πριν ταξιδέψετε με πλοίο ή αεροπλάνο, βεβαιωθείτε πως το κλουβί που διαθέτετε πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, εάν υπάρχουν.

Δώστε σημασία στις ανάγκες του μικρού σας φίλου. Εξασφαλίστε του τον ιδανικό χώρο μεταφοράς, προσφέροντάς του τη μέγιστη ασφάλεια.

Ευχαριστούμε θερμά το Petshop88 για τις πολύτιμες συμβουλές και την καθοδήγηση.
Σε περίπτωση που σας άρεσαν τα προϊόντα του άρθρου, μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ MIDWEST SOLUTIONS CRATE ΜΕ 2 ΠΟΡΤΕΣ
ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ULYSSES
ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ BAMA EASY TOUR RED
ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΥΛΟΥ MPS SKUDO IATA NO5

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx