Πενταετής κάθειρξη για 20χρονη που έκαψε το σπίτι ερωτικής αντιζήλου της… φίλης της

Πενταετής κάθειρξη για 20χρονη που έκαψε το σπίτι ερωτικής αντιζήλου της… φίλης της

Πέντε χρόνια φυλακή σε 20χρονη που βοήθησε 17χρονη φίλη της να κάψουν το σπίτι φίλης τους από ζήλια

Σε 5ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης μία 20χρονη η οποία κρίθηκε ένοχη ως συνεργός σε εμπρησμό για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2021, όταν η 20χρονη  (τότε 18χρονη) μαζί με 17χρονη έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα μίας κοινής τους φίλης στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς. Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς την ανήλικη κατηγορούμενη η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. Από την φωτιά κινδύνευσαν άνθρωποι που έμεναν στον επάνω όροφο της διπλοκατοικίας.

Οι δύο κατηγορούμενες φέρεται να μετέβησαν στο σπίτι της κοπέλας με την οποία έκαναν παρέα και όταν διαπίστωσαν ότι δεν ήταν μέσα, χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και αναπτήρα, έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα, είχαν πάει σε κατάστημα ψιλικών, απ’ όπου προμηθεύτηκαν οινόπνευμα, και η κίνησή τους αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 17χρονη αισθάνθηκε προδομένη καθώς ο φίλος της την απάτησε με την κοπέλα-στόχο και θέλησε να την εκδικηθεί.

Στην απολογία της η 20χρονη υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις της ανήλικης φίλης της, την οποία συνόδευσε πιστεύοντας ότι εκείνη ήθελε απλώς “να ζητήσει τον λόγο” για το περιστατικό με τον σύντροφό της. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε συνέργεια σε εμπρησμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού όμως. Αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια η νεαρή να αφεθεί ελεύθερη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι