Λευκός Οίκος και Κομισιόν κατηγορούν το X (πρώην Twitter) για ρητορική μίσους

Λευκός Οίκος και Κομισιόν κατηγορούν το X (πρώην Twitter) για ρητορική μίσους

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τον Ίλον Μασκ ότι επανέλαβε «ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα» σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Το γεγονός ότι ο Έλον Μασκ συμφώνησε με ανάρτηση άλλου χρήστη στην πλατφόρμα Χ πως «οι Εβραίοι ενθαρρύνουν το μίσος εναντίον των λευκών και υποστηρίζουν ορδές μειονοτήτων», προκάλεσε δήλωση από τον Λευκό Οίκο. «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς.

Ο Μασκ, συγκεκριμένα, είχε απαντήσει σε ανάρτηση άλλου χρήστη, που ανέφερε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μην χρησιμοποιείται εναντίον τους». Στην ανάρτηση γινόταν επίσης λόγος για «μειονότητες που απειλούν», χωρίς να αποσαφηνίζεται αν εννοούσε πρόσφυγες ή αναφερόταν σε άλλες μειονότητες που επιβάλλουν δικά τους μέτρα και σταθμά. Εντούτοις στον Λευκό Οίκο συνδέουν την ανάρτηση με τη θεωρία που είχε επικαλεστεί, στα τελευταία γραπτά του, ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος δολοφόνησε 11 άτομα στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής» του Πίτσμπουργκ το 2018. Στην τελευταία ανάρτησή του ο Μπάουερ, έγραφε ότι μια εβραϊκή μη κερδοσκοπική οργάνωση βοηθούσε πρόσφυγες «και έφερνε εισβολείς για να σκοτώσουν τον λαό μας».

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημίσεις τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της «ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Γιοχάνες Μπάρκε. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την χρήση του μέσου από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Η Κομισιόν είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο έρευνα σχετικά με την πιθανή διάδοση «ψευδών πληροφοριών» και «βίαιου περιεχομένου τρομοκρατικού χαρακτήρα» στην πλατφόρμα, με αφορμή τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εταιρεία IBM έκανε γνωστό χθες ότι αποσύρει αμέσως όλες τις διαφημίσεις της από την πλατφόρμα Χ, αφού διαπίστωσε ότι είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα. Σύμφωνα με τη Media Matters, που παρακολουθεί τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, προωθητικά μηνύματα των εταιρειών IBM, Apple, Oracle και Xfinity, βρίσκονταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο. «Η IBM έχει μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις και αμέσως διακόψαμε όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ ενώ ερευνούμε αυτήν την εντελώς απαράδεκτη κατάσταση» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx