Υπερκαρπαθία: Δημοτικός σύμβουλος έριξε χειροβομβίδες – 26 τραυματίες

Υπερκαρπαθία: Δημοτικός σύμβουλος έριξε χειροβομβίδες – 26 τραυματίες

Άγνωστα τα κίνητρα του άνδρα που έριξε χειροβομβίδες μέσα σε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου

Άνδρας με άγνωστα κίνητρα πέταξε χειροβομβίδες στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της κοινότητας Κερέτσκι, στην περιφέρεια Υπερκαρπαθία, στη δυτική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 26 άνθρωποι. Οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνεται ένας άνδρας να μπαίνει στην μικρή αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου βρίσκονται ήδη πολλοί άνθρωποι. Μετά από μια σύντομη και έντονη συνομιλία του όπως φαίνεται στα πλάνα, ο άνδρας βγάζει από τις τσέπες του και πετά στο πάτωμα αντικείμενα που μοιάζουν με χειροβομβίδες. Ακολουθεί σειρά εκρήξεων, καπνός υψώνεται και ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν πανικόβλητοι, προτού το βίντεο διακοπεί.

Πρόκειται για έναν «τοπικό αξιωματούχο», αναφέρει η ουκρανική αστυνομία χωρίς να δίνει πληροφορίες για τα κίνητρά του. Είκοσι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους και ο δράστης που χρειάστηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Δεν ξέρουμε αν επέζησε.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου. Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί, εισέρχεται στην αίθουσα περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της συζήτησης, προτού πετάξει τις χειροβομβίδες. Η περιοχή είναι η παλαιότερη Ρουθηνία με τους Ρουθήνιους (Ρουσίν, Ρουσνάκ, Русины) να μην αναγνωρίζονταν μέχρι πρόσφατα ως χωριστή εθνική οντότητα από την Ουκρανία, αλλά να θεωρούνται υποσύνολο του ουκρανικού έθνους. Στην περιοχή ζουν επίσης πολλοί Ρουμάνοι και Ούγγροι, και λίγοι Ρώσοι και Σλοβάκοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι