Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει ο Φρέντι Μπελέρης

Η σκευωρία κατέρρευσε αλλά ο Μπελέρης ακόμα στην φυλακή, Ορφέας Μπέτσης

Συνεχίζεται η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη με το δικαστήριο να αναβάλει για δέκατη φορά την υπόθεση

Διακόπηκε για δέκατη φορά η δίκη των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση, η οποία προγραμματίστηκε για τις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί. Κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας που αναζητεί το δικαστήριο και οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είχε εξαγοράσει κάποιες ψήφους στις δημοτικές εκλογές.

Υπενθυμιζεται ότι ο συνεργάτης του στην προεκλογική περίοδο κ. Κοκαβέσης ζει με μεταμοσχευμένη καρδιά και η υγεία του είναι ευάλωτη. Βρίσκεται υπό κράτηση σε νοσοκομείο και δήλωσε σήμερα, όπως προ ημερών και ο Φρέντι Μπελέρη, ότι δεν έχει εμπιστοσύνη πλέον στο σύστημα και αρνείται να καταθέσει.

Στη σημερινή διαδικασία ακούστηκαν σύμφωνα με το himara.gr συνομιλίες από το κινητό του κ.Κοκαβέση, που είχε έναν ευρύ κύκλο προεκλογικά με μότο “Η Χειμάρρα είσαι εσύ”. Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο των συνομιλιών ή το αξιόπιστο της καταγραφής. Ο Φρέντι Μπελέρι αμφισβητεί τη νομιμότητα της καταγραφής από πλευράς του, αλλά προσθέτει ότι κάποια στοιχεία κατασκευάστηκαν. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, είναι ο Αρσέν Ράμα, που και πάλι δεν εμφανίστηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν θα αναζητηθούν πλέον οι μάρτυρες κατηγορίας. H δίκη σήμερα προχώρησε με την “κατάθεση” εισαγγελέων, που είπαν ότι όντως διεπράχθησαν δωροδοκίες. Ο Φρέντι Μπελέρης είπε ότι οι εισαγγελείς (ένα είδος ανακριτικών και εισαγγελικών λειτουργών) έχουν κατασκευάσει συρραφές στοιχείων, ηχογραφήσεις και βίντεο, που κάποια από αυτά είναι ούτως ή άλλως παράνομα, αφού δεν έγιναν με νόμιμο τρόπο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως αφού πλέον «έκλεισε» το ζήτημα των μαρτύρων κατηγορίας, στις 29 Δεκεμβρίου θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι