“Ψάχνουν” όλα τα Boeing στις ΗΠΑ μετά το ατύχημα στην Alaska Airlines

“Ψάχνουν” όλα τα Boeing στις ΗΠΑ μετά το ατύχημα στην Alaska Airlines

Εκτεταμένοι έλεγχοι γίνονται στα Boeing μετά το συμβάν σε πτήση της Alaska Airlines

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε σήμερα την επιθεώρηση ασφαλείας σε όλα τα Boeing 737 MAX 9  μετά την αποκόλληση απενεργοποιημένου διαχωριστικού καλύμματος πόρτας σε αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Η ρυθμιστική αρχή εναέριας ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι μέχρι να επιθεωρηθούν και να γίνουν τυχόν απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, η προσωρινή απαγόρευση πτήσης ισχύει για όλα τα αεροσκάφη 737 MAX 9 με διαχωριστικό κάλυμμα πόρτας στη μέση της καμπίνας εγκατεστημένο στην άτρακτο.

Η οδηγία της FAA “επιβάλλει στους αερομεταφορείς (αεροπορικές εταιρίες) να επιθεωρούν το αεροσκάφος πριν από νέα πτήση”, ανακοίνωσε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου, εκτιμώντας ότι η διαδικασία επιθεώρησης απαιτεί από 4 έως 8 ώρες ανά αεροσκάφος.

Η Alaska Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιθεωρήσεις σε περισσότερο από το ένα τέταρτο (25%) του στόλου της των Boeing 737-9 ολοκληρώθηκαν χωρίς “ανησυχητικά ευρήματα” μετά την καθήλωση από την αεροπορική εταιρία δεκάδων Boeing για ελέγχους ασφαλείας. Το περιστατικό που θορύβησε συνέβη την Παρασκευή κατά τη διάρκεια πτήσης αεροσκάφους της Alaska Airlines κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο προμηθευτής της Boeing στον τομέα της αεροδιαστημικής, η Spirit AeroSystems, κατασκεύασε και εγκατέστησε το διαχωριστικό κάλυμμα πόρτας στο Boeing 737 Max 9.  Την Παρασκευή σημειώθηκε έκρηξη στον πίνακα καμπίνας ολοκαίνουργιου αεροπλάνου της Alaska Airlines που αναγκάσθηκε να κάνει αναστροφή και αναγκαστική προσγείωση διότι σημειώθηκε αποσυμπίεση. Ένα παράθυρο και τμήμα της ατράκτου αποκολλήθηκαν ενώ πετούσε στα 16.000 πόδια, καθ’ οδόν προς το Οντάριο της Καλιφόρνια. Το αεροπλάνο είχε παραληφθεί πριν από μόλις δύο μήνες

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι