Ασάφειες στην κατάθεση του 50χρονου κρεοπώλη για τον αγνοούμενο του Μεσολογγίου

Ασάφειες στην κατάθεση του 50χρονου κρεοπώλη για τον αγνοούμενο του Μεσολογγίου

Ερωτηματικά και υπόνοιες για την μοίρα του ξενιτεμένου νέου που είχε την ατυχία να γυρίσει στο χωριό του για τις γιορτές

Ως ύποπτος φέρεται να εξετάζεται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση του αγνουμένου Μπάμπη Κούτσικου, που έφυγε από το σπίτι του πριν από 4 μέρες και δεν ξαναφάνηκε. Εξετάζεται επίμονα “ο καλύτερός του φίλος”, ένας 50χρονος κρεοπώλης, που πέρσι φέρεται ναείχε δανειστεί από τον Κούτσικο περίπου 20.000 ευρώ και σύμφωνα με συγγενείς του αγνοούμενου, δεν τα έχει επιστρέψει.

Ο κρεοπώλης υποστηρίζει ότι είχε δανειστεί μόνο 7.000 ευρώ και ότι τα επέστρεψε πριν από τα Χριστούγεννα, οπότε όπως λέει, δεν είχε κανένα κίνητρο να βλάψει τον φίλο του. Επιμένει ότι τον πήρε με το ΙΧ του από το πατρικό του (του αγνοούμενου) στις 20:20 το βράδυ και ότι τον άφησε κάπου στο δρόμο επειδή ο Μπάμπης Κούτσικος του είπε ότι έχει ραντεβού με έναν άλλον φίλο του να πάνε για κυνήγι. Ο κρεοπώλης υποστηρίζει ότι δεν τον ρώτησε με ποιον θα πήγαινε για κυνηγι, τον άφησε στην Εθνική και ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του.

Εντούτοις στο σπίτι του επέστρεψε περίπου μιάμιση ώρα μετά, ενώ σύμφωνα με την κατάθεσή του θα έπρεπε να είχε επιστρέψει μέχρι τις 20:40 το αργότερο. Επιπλέον κάμερες έχουν καταγράψει το ΙΧ του να κινείται σε άλλα σημεία και όχι προς το σπίτι του όπως ο ίδιος λέει.

Το πιο κρίσιμο στοιχείο είναι η πληροφορία ότι διέγραψε αρχεία από το GPS και το κινητό του, το οποίο εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ ώστε αυτά να ανακτηθούν. Σύμφωνα με κάποια μέσα, όταν τον ρώτησαν γιατί διέγραψε αρχεία δύο ωρών, δεν έδωσε πειστική απάντηση. Τέλος, ενώ ο καλύτερος φίλος του, όπως υποστηρίζει, ήταν αγνοούμενος και τον έψαχναν όλοι, εκείνος έφυγε για κυνήγι -όπως είπε- και πήγε σε ένα αρκετά μακρινό ορεινό χωριό περνώντας από χαράδρες και βουνά, σε απόσταση 2-3 ωρών από το σπίτι του. Εκεί εντοπίσθηκε και προσήχθη, επειδή στο ΙΧ του βρέθηκε ένα μαχαίρι. Ο ίδιος είπε ότι “είναι επαγγελματικό εργαλείο”, αλλά το μαχαίρι κατασχέθηκε και του απαγγέλθηκε κατηγορία για παράνομη οπλοφορία.

Οι δε συγγενείς του Μπάμπη Κούτσικου αναρωτιώνται “πώς γίνεται να χάνεται ο κολλητός σου που σου δάνεισε τόσα λεφτά όταν τα χρειαζόσουν κι εσύ να μην ψάχνεις την ώρα που αγνοείται η τύχη του; Πώς γίνεται να τον αφήνεις όπως λες μέσα στη νύχτα για ένα υποτιθέμενο ραντεβού με κάποιον που δεν ξέρεις, και να υποστηρίζεις ότι δεν τον ρώτησες καν με ποιον θα πήγαινε για κυνήγι;”

Ο ίδιος ο κρεοπώλης ισχυρίζεται ότι πήρε τον Μπάμπη Κούτσικο από το σπίτι και τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Επίσης αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως ο Μπάμπης είχε προβλήματα με άλλα άτομα. Ομως ο αγνοούμενος χρόνια τώρα δουλεύει σε φωτοβολταϊκά στην Ιταλία και είχε έρθει στο χωριό του για τις γιορτές. Δεν είχε προλάβει να έχει προστριβές με κανέναν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx