Ιράν: Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε σε αμερικανική επίθεση

Ιράν: Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε σε αμερικανική επίθεση

Το Ιράν δεν θα διστάσει να απαντήσει σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση στο έδαφός του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού ο Λευκός Οίκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πλήξει άμεσα το Ιράν.

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν την Παρασκευή σειρά πληγμάτων κατά επίλεκτων ιρανικών δυνάμεων και ενόπλων φιλοϊρανικών οργανώσεων στη Συρία και στο Ιράκ, «σε απάντηση για τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία στις 28 Ιανουαρίου».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα αντίποινά τους και δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης κατά στόχων που βρίσκονται στο Ιράν.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για να δώσει μια απάντηση που θα κάνει τους επιτιθέμενους να το μετανιώσουν. Άλλοι έχουν δει ήδη αυτές τις δυνάμεις και θα το σκεφτούν εκατό φορές πριν από οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια»,  αντέδρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί.

Το Σάββατο οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανακοίνωσαν ότι «βομβάρδισαν δεκάδες στόχους στην Υεμένη σε αντίποινα για τις επανειλημμένες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν» κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Ο Κανανί καταδίκασε τα πλήγματα στο Ιράκ, στην Υεμένη και στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τα «παράνομες και ριψοκίνδυνες ενέργειες που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της πολιτικής πλήρους υποστήριξης προς το Ισραήλ». Προσέθεσε ότι η Τεχεράνη «δεν επιδιώκει να επιδεινώσει τις εντάσεις και την κρίση στην περιοχή, αυτές δεν τις υποστήριξε ποτέ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx