Μπλόκα στην Εθνική Οδό αποφάσισαν οι αγρότες -Κάθοδος στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα

Μπλόκα στην Εθνική Οδό αποφάσισαν οι αγρότες -Κάθοδος στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων μαζί με κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν το «παρών» στη σημερινή συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας.

Ανακοίνωσαν ότι θα κλείνουν την ίδια ώρα σημεία στην Εθνική Οδό και σε επαρχιακές οδούς αλλά και τελωνεία (για φορτηγά με εμπορεύματα, όχι για ΙΧ) με τρακτέρ. Κάθε μπλόκο θα κάνει δράσεις και μέσα στην πλησιέστερη πόλη. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και 13 ημέρες στον κόμβο του Νέων Μουδανιών, αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, από τις 18.00, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Φιλοκλής Γκοτζιάς.

Οι αγρότες, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έχουν έξι συγκεκριμένα αιτήματα προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις: Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τιμή κιλοβατώρας για το αγροτικό ρεύμα 7 λεπτά, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, να μην εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και να γίνει επαναδιαπραγμάτευσή της, να αποζημιωθεί το 100% και να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων, να σταματήσουν οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx