Ελεύθεροι μέχρι τη δικάσιμο οι “Παλαιοχριστιανοί” που ζουν σε κοινόβιο στην Κορινθία

Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις ανήλικοι για τη ληστεία καθηγητή στο Κορδελιό,

Μια κοινότητα δέκα ατόμων με ιδιόρρυθμες αντιλήψεις και ίσως ψυχολογικά ζητήματα ζει κοινοβιακά στην ορεινή Κορινθία και επιτέθηκε σε αστυνομικούς που θέλησαν να κάνουν έρευνα στο χώρο. Στην κατοχή τους βρέθηκαν αυτοσχέδια όπλα και πολλές σφαίρες. Οι ενήλικες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και πήραν δικάσιμο. Αφέθηκαν ελεύθεροι και δήλωσαν: «Εμείς δεν θα πειράξουμε κανέναν, αρκεί να μη μας πειράξετε κι εσείς».

Η ύπαρξη του κοινοβίου ήρθε στη δημοσιότητα όταν κυνηγοί κατήγγειλαν ότι κάποιος έκαψε το όχημά τους και τους επιτέθηκε. Την επομένη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο και βρήκαν τέσσερις ενήλικες, που αρνήθηκαν τον έλεγχο και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό με ξύλο στο κεφάλι. Εν συνεχεία ταμπουρώθηκαν και άρχισαν να πυροβολούν.

Ένα 24ωρο αργότερα οργανώθηκε ακόμα μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση με άντρες της ΕΜΑΚ και της ΟΠΚΕ που έσπευσαν από την Αθήνα. Αυτοί προχώρησαν σε 4 συλλήψεις μελών της οικογένειας και μετά από ελέγχους βρήκαν και κατάσχεσαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, τέσσερα μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Οι άνθρωποι που ζουν εκεί δηλώνουν “παλαιοχριστιανοί” που ήθελαν έναν φυσικό τρόπο ζωής. Είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι ζουν μαζί τους έξι-επτά παιδάκια, αλλά είναι μακριά το σχολείο και δεν πάνε για μάθημα. Άλλος είπε ότι διαφωνούν με την ελληνική παιδεία.

Ως μητέρα της οικογένειας συστήθηκε η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, που όπως είπε έχει τέσσερα παιδιά. «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα», είπε.

Μια άλλη γυναίκα είπε στο ίδιο κανάλι: «Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που ήρθαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη», είπε, χωρίς να αναφέρει ποια είναι η άλλη κοινότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι