Εισαγγελέας: Πώς διώκεται ως εκδιδόμενη μια 19χρονη που ήταν όμηρος προαγωγού;

Εισαγγελέας: Πώς διώκεται ως εκδιδόμενη μια 19χρονη που ήταν όμηρος προαγωγού;

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητεί να ερευνηθεί άμεσα για το αν ευσταθούν δημοσιεύματα που καταγγέλλουν ότι μια 19χρονη που ήταν θύμα trafficking και όμηρος αστυνομικού που την εξέδιδε, αντιμετωπίζει όντως την κατηγορία ότι εκδιδόταν παράνομα με αμοιβή και με τη θέλησή της.

Αναλυτικά, η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνης αναφέρει τα δημοσιεύματα της Αυγής: “Trafficking στην Ηλιούπολη/ Σέρνουν σε δίκη την 19χρονη-θύμα του αστυνομικού μαστροπού”, της efsyn: “Διώκεται η 19χρονη, θύμα trafficking από την Ηλιούπολη” και του in.gr: “Ηλιούπολη: Διώκεται ποινικά η 19χρονη θύμα trafficking κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος”).

Όπως γράφει η εισαγγελέας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 19χρονη, θύμα trafficking, με βάση ανώνυμη καταγγελία “ότι εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους”, ενώ η πράξη που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του.

«Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της περίπτωσης, παρακαλούμε αφενός μεν, να ερευνήσετε τη βασιμότητα της καταγγελίας και να μας ενημερώσετε άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».

Το σκεφτικό είναι ότι αν μεν εκδιδόταν εκούσια, τότε δεν έπρεπε να είχε καταδικασθεί ο προαγωγός για το συγκεκριμένο αδίκημα ότι την εξέδιδε παρά τη θέλησή της. Ομως ο προαγωγός έχει ήδη καταδικασθεί και κατά συνέπεια ανακύπτει αντίφαση στο κατηγορητήριο, αφού εν προκειμένω δέχεται για τη 19χρονη ότι εκδιδόταν με την θέλησή της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx