“Έφυγε” ο Σπύρος Βλασσόπουλος, της μουσικής και του Ideal

“Έφυγε” ο Σπύρος Βλασσόπουλος, της μουσικής και του Ideal

“Έφυγε” από τη ζωή ο Σπύρος Βλασσόπουλος σε ηλικία 78 ετών. O καλλιτέχνης και επιχειρηματίας, έπασχε τα τελευταία χρόνια από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Σε πολλούς ήταν γνωστός κυρίως για το συγκρότημα “Λήδα και Σπύρος” που απάρτιζε εκείνος και η Λήδα Χαλκιαδάκη το 1972, ενώ άλλοι τον θυμούνται λόγω του εστιατορίου “Ideal”.

«Αποχαιρετούμε τον σημαντικό συνθέτη Σπύρο Βλασσόπουλο, το αλλοτινό ήμισυ στη ζωή και την τέχνη της Λήδα Χαλκιαδάκη (Λήδα – Σπύρος στα 70s). Δημιουργός πολλών άλλων τραγουδιών για μεγάλους τραγουδιστές (θυμίζω τον κύκλο Σαπφώ για την Αλέκα Κανελλίδου), ο Βλασσόπουλος σταμάτησε νωρίς τη μουσική για να ασχοληθεί με το εστιατόριο “ΙΝΤΕΑΛ” δικής του ιδιοκτησίας», αναφέρει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Μποσκοΐτης.

«Πέθανε πριν λίγη ώρα σε ηλικία 78 ετών. Καλή ανάπαυση να έχει, καθώς ταλαιπωρήθηκε πολύ από το Αλτσχάιμερ τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο κ. Μποσκοΐτης.

Ο Σπύρος Βλασσόπουλος είχε γεννηθεί στις 4 Οκτωβρίου του 1945 και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όμως, τον κέρδισε η μουσική. Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως την Αλέκα Κανελλίδου, την πρώτη του σύζυγος, Λήδα Χαλκιαδάκη, τον Δάκη, τον Βλάση Μπονάτσο και την Άννα Βίσση.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι