57χρονη πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση – Τρία νοσοκομεία την “έβρισκαν υγιή” ενώ υπέφερε!

57χρονη πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση – Τρία νοσοκομεία την “έβρισκαν υγιή” ενώ υπέφερε!

Πατρινή επαγγελματίας 57 ετών, και απόλυτα υγιής όπως λένε οι συγγενείς της, υπεβλήθη σε λιποαναρρόφηση στην Αθήνα και παρουσίασε εν συνεχεία σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κόρη της την “έτρεξε” σε δύο νοσοκομεία και σε ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο, για να καταλήξει στο Γενικό Κρατικό σε πολύ βαριά κατάσταση. Εκεί την διασωλήνωσαν, αλλά ήταν πλέον αργά.

Η οικογένειά της διόρισε τεχνικό σύμβουλο, ο οποίος έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία της νεκροτομής και τα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο και αν αυτός συνδεόταν με την λιποαναρρόφηση. Επίσης  οι συγγενείς θα αναζητήσουν τυχόν ευθύνες και στα νοσοκομεία όπου πήγε η άτυχη γυναίκα και “δεν της έβρισκαν τίποτα”.

Όπως λένε οι συγγενείς, η γυναίκα δεν έπασχε από κανένα νόσημα, που να αιτιολογεί το θάνατό της, ενώ επισημαίνουν ότι παρουσίασε έντονα συμπτώματα μετά την επέμβαση και αυτό λογικά δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση.

Η 57χρονη ανέβηκε στην Αθήνα για την επέμβαση την περασμένη Δευτέρα. Όπως περιγράφει η κόρη της που την συνόδευσε στην πρωτεύουσα, μιλώντας στην εφημερίδα “Γνώμη”, ο γιατρός που έκανε την επέμβαση, είπε μετά από αυτήν ότι όλα πήγαν καλά. Οι δύο γυναίκες είχαν πάει σε κέντρο λιποαναρρόφησης στη Γλυφάδα, όμως η κόρη είπε ότι δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος στη μητέρα της. Η λιποαναρρόφηση έγινε στις 12 το μεσημέρι και σε λίγες ώρες επέστρεψαν στο σπίτι όπου διέμεναν προσωρινά στην Αθήνα.

Ο μαραθώνιος

Ομως αργότερα η 57χρονη άρχισε να παραπονιέται για πόνους και ναυτία. Έφαγε εντούτοις και κοιμήθηκε για δύο ώρες. Ξαφνικά τη νύχτα ξύπνησε με έντονους πόνους στο κεφάλι και στα άκρα.  Ξύπνησε τότε την κόρη της και της ζήτησε να πάνε σε νοσοκομείο.

«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον γιατρό που είχε κάνει τη λιποαναρρόφηση, αλλά δεν τα κατάφερα. Την πήγα στο Ιπποκράτειο. Εκεί μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές, όπως η μαμά μου ζαλιζόταν», είπε η κόρη της. Δεν ξέρουμε σε τι καταστάσεις την υπέβαλαν στο Ιπποκράτειο.

Όπως περιγράφει, η κόρη της, όμως όταν έφυγαν από το Ιπποκράτειο και επέστρεψαν στο σπίτι, η γυναίκα λιποθύμησε στο ασανσέρ και η κόρη της, μόλις η μητέρα της συνήλθε, την ξαναπήγε στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά σε άλλο. Ούτε εκεί όμως βρήκαν κάτι.

Η κόρη της καταγγέλλει ότι πουθενά “δεν της βρήκαν τίποτα”. Απογοητευμένη από την αδυναμία των δημοσίων νοσοκομείων να διαγνώσουν κάτι, πήρε τη μητέρα της και την πήγε αυτή τη φορά σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, όπου χειρουργούσε ο γιατρός που της είχε κάνει και τη λιποαναρρόφηση. Εκεί της έκαναν τρίπλεξ και αιματολογικές εξετάσεις, αλλά ενώ ήταν σε άσχημη κατάσταση, και αυτοί οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο γιατί “δεν έβρισκαν τίποτα”.

«Με το που επιστρέψαμε σπίτι η μαμά πλέον είχε πολύ έντονο πόνο στο στομάχι και τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες, ενώ πια δεν μπορουσε πλέον να μιλησει», είπε η κόρη της. Πανικόβλητο το κορίτσι τηλεφώνησε αυτή τη φορά στο “εκατό” και με περιπολικό της μετέφεραν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί εκεί έπεσαν πάνω της. Μάλιστα τη διασωλήνωσαν, όμως δεν τα κατάφερε. «Μας ενημέρωσαν ότι δυστυχώς η μαμά μου έφυγε», είπε η κόρη της 57χρονης. Η κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε σήμερα στην ιδιαιτέρα της πατρίδα.

Δεν είναι απλή επέμβαση

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πλαστικός χειρούργος και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Ιωάννης Λύρας είπε:

«Δεν είναι καθόλου απλή επέμβαση η λιποαναρρόφηση. Παγκοσμίως οι περισσότεροι θάνατοι από την πλαστική χειρουργική γίνονται από την λιποαναρρόφηση και από καμία άλλη επέμβαση. Ως μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου από δική μου έρευνα διαπίστωσα ότι το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν είναι πλαστικός χειρουργός. Επειδή δεν είναι πλαστικός χειρουργός, το πειθαρχικό συμβούλιο των πλαστικών δεν θα ασχοληθεί, όμως θα ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Κανονικά έπρεπε να προηγηθεί πρεγχειρητικός έλεγχος στην ασθενή».

Υπάρχει πάντως και το θέμα των δημοσίων νοσοκομείων και του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στα οποία πήγε η άτυχη γυναίκα πονώντας και της έδωσαν και τα τρία εξιτήριο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι