H Κίνα συγχαίρει την Σιλιάνοφσκα επί τη αναλήψει των καθηκόντων της

H Κίνα συγχαίρει την Σιλιάνοφσκα επί τη αναλήψει των καθηκόντων της

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua δημοσίευσε σήμερα την είδηση ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη πρόσφατα την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Νταβκόβα «για την ανάληψη των καθηκόντων της ως προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας».

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος Σι αναφέρει: «Η Κίνα και η Βόρεια Μακεδονία απολαμβάνουν μια βαθιά παραδοσιακή φιλία, και τα τελευταία χρόνια, η πρακτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο και έχει ωφελήσει και τους δύο λαούς. Εκτιμάμε ιδιαίτερα την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για την Βόρεια Μακεδονία για την εμβάθυνση της πολιτικής αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την επέκταση των ανταλλαγών και της συνεργασίας, ώστε να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι φιλικές σχέσεις συνεργασίας Κίνας-Βόρειας Μακεδονίας».

Το Xinhua αναφέρει ότι ο Κινέζος πρόεδρος “συνεχάρη πρόσφατα” την Σιλιάνοφσκα, κάτι που δείχνει ότι η είδηση δημοσιεύθηκε με καθυστέρηση, γεγονός που μάλλον συνδέεται με τα “παρατράγουδα” για το “Μακεδονία”. Ίσως η Κίνα ή πάντως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “το σκεφτόταν” για λίγες ημέρες, εκτιμώντας πιθανόν αν θα έπρεπε ή όχι να γίνει αναφορά στη διένεξη με την Ελλάδα, παρότι το θέμα αφορά κυρίως στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Τα συλλυπητήρια για τον Ιρανό πρόεδρο δημοσιεύθηκαν “ακαριαία”, όπως και τα συγχαρητήρια για την εκλογή του Πούτιν καθώς άμεσα δημοσιεύονται όλες οι ειδήσεις από την προεδρία της χώρας.

Πηγή: Xinhua

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx