Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία, αύριο ψηφίζουν Ιρλανδοί και Τσέχοι

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία, αύριο ψηφίζουν Ιρλανδοί και Τσέχοι

Πρώτη ημέρα της τετραήμερης διαδικασίας των ευρωεκλογών σήμερα (6-9 Ιουνίου), με τους πολίτες της Ολλανδίας να προσέρχονται πρώτοι στις κάλπες. Αύριο, 7 Ιουνίου, ψηφίζουν οι Ιρλανδοί και οι Τσέχοι, μεθαύριο Σάββατο οι Σλοβάκοι, οι Μαλτέζοι και οι Λετονοί.

Την Κυριακή εκτός από την Ελλάδα, ψηφίζουν άλλες 20 χώρες της ΕΕ. Μεταξύ 6-9 Ιουνίου, περίπου 370 εκατομμύρια Ευρωπαίοι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 720 βουλευτές του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι εθνικές αρχές των χωρών-μελών δεν επιτρέπεται να ανακοινώσουν επίσημα αποτελέσματα προτού κλείσει και η τελευταία κάλπη -γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει τις πρώτες εκτιμήσεις του σχετικά με τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περίπου στις 21.15-21.30 (ώρα Ελλάδας), με βάση ένα μείγμα από exit polls και προεκλογικών δημοσκοπήσεων. Τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα και η επικαιροποιημένη πρόβλεψη επί της κατανομής των εδρών θα δημοσιευθούν μεταξύ 00.15-00.30 (ώρα Ελλάδας, 10 Ιουνίου).

Θα ακολουθήσουν και άλλες επικαιροποιημένες προβλέψεις, καθώς οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου θα λαμβάνουν πληροφορίες από τις εθνικές αρχές. Η τελευταία επικαιροποίηση αναμένεται τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, περίπου στη 02:00 τη νύχτα (ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι