H EE προχωρεί στις ενταξιακές για Ουκρανία και Μολδαβία

H EE  προχωρεί στις ενταξιακές για Ουκρανία και Μολδαβία

Οι ΕΕ αρχίζει την επόμενη Τρίτη ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και την Μολδαβία, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, που συνήλθαν στο Λουξεμβούργο, ενέκριναν επισήμως το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις δύο υποψήφιες προς ένταξιν χώρες, επιβεβαιώνοντας την συμφωνία επί της αρχής των πρεσβευτών τους την περασμένη εβδομάδα.

Η Μολδαβία πάντως έχει εξαγγείλει για το φθινόπωρο δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξή της στην ΕΕ, καθώς σε αυτήν αντιδρούν οι ρωσόφωνοι της Υπερδνειστερίας και οι τουρκόφωνοι της Γκαγκαουζίας, δύο αυτονομημένες περιοχές της χώρας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι