Boeing: Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα – Ράγισε εν πτήσει το παρμπρίζ

Boeing: Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα – Ράγισε εν πτήσει το παρμπρίζ

Ένα ακόμη ανησυχητικό συμβάν σε Boeing 787 στο αέρα. Το αεροσκάφος της Virgin Atlantic βρισκόταν στα 40.000 πόδια (12 χλμ) όταν ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου και οι επιβάτες που το πληροφορήθηκαν όταν ο πιλότος άλλαξε πορεία, πανικοβλήθηκαν.

Το ρήγμα σημειώθηκε τρεις ώρες μετά την απογείωση από το Χίθροου του Λονδίνου και το Boeing 787 βρισκόταν ανάμεσα στην Βρετανια και στη Γροιλανδία.

«Υπέστη ζημία το εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι «η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί της πτήσης VS41, το οποίο όμως είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα».

Σύμφωνα με την New York Post η θερμοκρασία έξω ήταν στους -58 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό στοιχείο, και είναι ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», είπε εκπρόσωπος της Virgin. Το ατυχές περιστατικό για την Boeing είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά αστοχιών. Μόλις πριν από τρεις ημέρας ένα Boeing της Southwest Airlines κατά την προσγείωση στην Οκλαχόμα, χρειάστηκε λόγω δυσλειτουργίας να πετάξει σε ύψος μόλις 140 μέτρων πάνω από κατοικημένη περιοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx