ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Σφαγή” Δούκα-ΠΑΣΟΚ – Κλείνει την καθημερινή Αυγή ο Κασσελάκης

"Σφαγή" στην Κεντροαριστερά: "Πόλεμος" Δούκα-ΠΑΣΟΚ – Απασφαλίζει και κλείνει την "Αυγή ο Κασσελάκης

Τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε ο Χάρης Δούκας με σχετική επιστολή του, καταθέτοντας και έναν “οδικό χάρτη” για την πορεία μέχρι τις εκλογές.

 

«Προτείνω να γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη, να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό. Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ολόκληρη η επιστολή του Χάρη Δούκα:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.

Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια.

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα».

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Απασφαλίζει ο Κασσελάκης

Στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα μετά την ανάρτηση Κασσελάκη ότι θέλει να βάλει τάξη στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτο «θύμα» είναι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδα «Η Αυγή», όπου ανακοινώθηκεστους εργαζόμενους η αναστολή λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή». Σημειώνεται ότι η αναστολή ισχύει μόνο για το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας και θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν τόσο το site όσο και η κυριακάτικη έκδοση.

Την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή», ανακοίνωσε επισήμως το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας. Η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύεται στο avgi.gr, ακολουθεί: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως. Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Όλα αυτά την ώρα που έχουν «φουντώσει» οι συζητήσεις για τα οικονομικά του κόμματος, με τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Ευάγγελο Αποστολάκη, να δηλώνει στα Παραπολιτικά: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός».

Την εκ νέου σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν, σήμερα (25/06), με γραπτό αίτημα τους προς τον πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτη Φάμελλο, οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου και Χάρης Μαμουλάκης.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώγος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου και Χάρης Μαμουλάκης, αναφέρουν ότι «η συγκληθείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπηκε μετά την παρέμβαση του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Επανερχόμαστε, λοιπόν, με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Κ.Ο., με το ίδιο θέμα».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, «ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι