Αρνείται η Ρωσία ότι έπληξε νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο

Αρνείται η Ρωσία ότι έπληξε νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο

Νέο ρωσικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων σε ιατρικό κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, μερικές ώρες μετά το πρωινό χτύπημα σε νοσοκομείο παίδων σε άλλη συνοικία, καθώς σήμερα σημειώθηκε μπαράζ επιθέσεων σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας. Στην πρώτη τους ανακοίνωση οι Ουκρανοί ανέφεραν “δεκάδες θανάτους” σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσάς τους.

Ξένοι ηγέτες καταδίκασαν την επίθεση σε νοσοκομείο και μάλιστα Παίδων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πως έχει πλήξει αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους και ότι  οι ζημιές που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο, κυρίως σε ένα νοσοκομείο παίδων, προκλήθηκαν από «την πτώση ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου» και συμπληρώνουν ότι «πολλές φωτογραφίες και βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν αναντίρρητα την καταστροφή που προκλήθηκε από την πτώση πυραύλου που εκτοξεύθηκε από σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων της Ουκρανιας».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας αναφέρουν «πτώση θραυσμάτων στη συνοικία Ντνιπόβσκι, με αποτέλεσμα τέσσερις θανάτους και τρεις τραυματισμούς», ενώ ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, έγραψε στην πλατφόρμα του Telegram ότι πρόκειται για «νέο ρωσικό πλήγμα σε ιατρικό κέντρο». Το ιατρικό κέντρο βρίσκεται στην αριστερή όχθη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ κάλεσε τους συμμάχους της χώρας να αποφασίσουν γρήγορα να ενισχύσουν την αντιαεροπορική της άμυνα ύστερα από το τεράστιο κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σήμερα το πρωί. «Οι αμυντικές μας δυνατότητες συνεχίζουν να είναι ανεπαρκείς … Χρειαζόμαστε περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε μέσω Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx