Πώς διαμορφώνεται η Ευρωβουλή μετά το σχηματισμό της ομάδας “Πατριώτες για την Ευρώπη”

Πώς διαμορφώνεται η Ευρωβουλή μετά το σχηματισμό της ομάδας “Πατριώτες για την Ευρώπη”

Μετά τη δημιουργία της πολιτικής ομάδας «Πατριώτες για την Ευρώπη», η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι έδρες των δυνάμεων διαμορφώνονται πλέον διαφορετικά.

Αναλυτικά, προς το παρόν η εικόνα έχει ως εξής: Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα 188 έδρες, Σοσιαλιστές 136, Πατριώτες για την Ευρώπη 84, ECR 78 (Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, όπου έχει εγγραφεί η Ελληνική Λύση, αλλά ανήκουν και τα “Αδέλφια της Ιταλίας”, της Μελόνι, αλλά και το δεξιό κυβερνών κόμμα της Πολωνίας), Renew 76 (Ανανεώστε την Ευρώπη, που ειναι συνέχεια της Συμμαχίας Φιλελεύθερων υπέρ των ελεύθερων αγορών και συνεργαζόμενο με το Λαϊκό Κόμμα συχνά), Πράσινοι 53, Αριστερά 46, μη εγγραμμένοι 27 (μεταξύ των οποίων και οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ) και λοιποί 32.

Το ακροδεξιό ID (Ταυτότητα και Δημοκρατία) έπαψε να υφίσταται διότι πλέον δεν πληροί τις δύο προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη σύσταση πολιτικής ομάδας, δηλαδή να συμμετέχουν σε αυτό 23 ευρωβουλευτές από επτά διαφορετικές χώρες. Ωστόσο, ακόμη πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα και ενδέχεται να υπάρξουν εκ νέου αλλαγές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx