Προφυλακίσθηκαν πέντε από το κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών

Προφυλακίσθηκαν πέντε από το κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών

Ολοκληρώθηκαν μετά τις 21.00 απόψε οι απολογίες των έξι από το σύνολο των 14 κατηγορουμένων  για το κύκλωμα εκβιαστών καταστηματαρχών της Αθήνας με δράστες ιδιώτες, αλλά και υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι πέντε από τους έξι που απολογήθηκαν σήμερα, ενώ από χθες είχαν προφυλακισθεί άλλοι δύο.

Μεταξύ αυτών που προφυλακίσθηκαν είναι και τα τρία φερόμενα ως αρχηγικά στελέχη. Η «Νάνσυ» στη σύντομη απολογία της στην ανακρίτρια, η οποία διήρκησε περίπου 30 λεπτά, αρνήθηκε κατηγορηματικά την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. «Εγώ εξυπηρέτηση έκανα και αναλάμβανα απλώς να βοηθήσω επιχειρηματίες να διευθετήσουν και να διεκπεραιώσουν κάποιες εκκρεμότητες που είχαν, είχα καθαρά διεκπεραιωτικό ρόλο και κανένας επιχειρηματίας δεν έχει καταθέσει σε βάρος μου», φέρεται να υποστήριξε.

Αφέθηκε με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που φέρεται να έκανε απλά θελήματα, ίσως χωρίς να ξέρει επακριβώς τι διαδραματιζόταν. Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι ο αδελφός της Νάνσυ και άλλος ένας ιδιώτης, συγγενής υψηλά ιστάμενου διοικητικού στο δήμο Αθηνών ή στην Περιφέρεια. Οι άλλοι δύο που προφυλακίσθηκαν σήμερα δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τι “αντικείμενο” είχαν στη συμμορία και ποια ήταν η επαγγελματική τους ιδιότητα, όμως πρόκειται μάλλον για υπαλλήλους του δήμου.

Επισης προφυλακίσθηκαν από χθες δύο γυναίκες, η μία υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού και η άλλη υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής. Χθες ειχαν απολογηθεί άλλοι έξι που αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά με περιοριστικούς όρους. Οι περισσότεροι από τους απολογηθέντες, υποστήριξαν ότι είναι αθώοι και ότι απλώς βοηθούσαν σε διεκπεραιώσεις.

Θεωρείται ότι η 43χρονη από την Πάτρα μαζί με ένα δεύτερο “διευθυντικό στέλεχος” της οργάνωσης, συντόνιζαν τις κινήσεις της συμμορίας και στρατολογούσαν τα μέλη της. Η «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους φέρονται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα. Ο αδελφός της φέρεται να μετέφερε το μαύρο χρήμα στο σπίτι της μητέρας τους όπου το έκρυβαν σε τάπερ και περιοδικά.

Εν τω μεταξύ νέοι διάλογοι ήρθαν στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων, στις 16 Μαΐου του 2024 η όμορφη 43χρονη μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον Σπύρο και γίνεται λόγος για την Μύκονο.

Σπύρος: Στη Μύκονο τι θα κάνεις ρε;
Αρχηγός: Έχω δουλειά, έχω έλεγχο με την αρχαιολογία.
Σπύρος: Τα παίρνεις από παντού ρε Νάνσυ.
Αρχηγός: Ναι, όπως κι εσύ Σπύρο μου.