Μαρινάκης: ”Το Κυπριακό είναι κορυφαία μας προτεραιότητα”

Μαρινάκης: ''Το Κυπριακό είναι κορυφαία μας προτεραιότητα"

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο «επεισόδιο» στη νησίδα Ζουράφα είπε ότι: «Η ίδια η πραγματικότητα διέψευσε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι η νήσος Ζουράφα είναι δικό της έδαφος.

Το ελληνικό Λιμενικό εντόπισε ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ακολούθησε ό,τι προβλέπει η διαδικασία», αξιολογώντας το «επεισόδιο» ως κάτι όχι και τόσο σημαντικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ λέγοντας: «Το γεγονός ότι υπάρχει θετικό κλίμα στις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου δεν σημαίνει ότι έχουν λυθεί αυτομάτως όλες μας οι διαφορές με την Τουρκία, οι οποίες συμπυκνώνονται στον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Στη συνέχεια έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρχει διάλογος ενώ απέκλεισε κάθε υπόνοια συζήτησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, υπογραμμίζοντας ότι «για να πάμε στη Χάγη, προϋποθέτει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ και των δύο μερών» και επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή σε όσα διεκδικεί, με τη λογική «να κερδίζουμε προς όφελος της χώρας μας».

«Ενώνει τον Ελληνισμό η Κύπρος»

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το ζήτημα ως κορυφαία προτεραιότητα, με την Αθήνα και τη Λευκωσία να βαδίζουν χέρι-χέρι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός θα πάει στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, χωρίς καμία διάθεση φιέστας, αλλά με σεβασμό στην ιστορία. Η Λευκωσία είναι η μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώνει τον Ελληνισμό η Κύπρος».

Να αλλάξει ρότα η Βόρεια Μακεδονία

Ερωτηθείς για το Σκοπιανό, ο Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει ρότα αν θέλει να μιλάει για Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας όσα συμβαίνουν τώρα «δικαίωση» για τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα σχολίασε: «Όταν ήταν αρχηγός της Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε σταθεί απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε πει ότι η συμφωνία άπαξ και κυρωθεί, δεν μπορεί να παρθεί πίσω, δημιουργώντας τετελεσμένο με το ΝΑΤΟ.

Όταν είχαμε τις δηλώσεις της νέας προέδρου και του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, η σημερινή Αντιπολίτευση μάς έλεγε να τα ψηφίσουμε όλα τα μνημόνια συνεργασίας. Ένα εξ αυτών ξέρετε πού αναφέρεται; Στην ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της γείτονος χώρας.

Τότε ο πρωθυπουργός είχε πει να μην τα ψηφίσουμε, ακριβώς για να μη χάσουμε το διαπραγματευτικό μας αυτό όπλο. Και τι ήρθε να μας πει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ; Βάλτε μπλόκο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων. Σοβαρά μιλάτε;».

Σύγκρουση Γεωργιάδη με τους γιατρούς

Τέλος, ως προς τη σύγκρουση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς για τα κενά στο ΕΣΥ, τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις σε ορισμένες περιοχές, που ενώ έχουν προκηρυχθεί θέσεις για παθολόγους με 5.000 ευρώ καθαρό μισθό και σπίτι από τον δήμο, δεν πηγαίνει κανείς.

Όπως είπε: «Το υπουργείο θα προσπαθήσει να βρει μια λύση προσωρινή για να μην κλείσουν οι κλινικές, ζητώντας από τους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν επί της ουσίας 2 εγημερίες τον μήνα», προσθέτοντας ότι η μόνιμη λύση θα ήταν να καταστεί μια τέτοια θέση θελκτική για τον κάθε γιατρό.

Κλείνοντας ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε: «Καταρχάς, έχουμε ήδη αυξήσει κατά 10% το ευρύτερο μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, να περιμένετε τέτοιες κινήσεις από την κυβέρνηση όσο το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Το δεύτερο που κάνουμε είναι να αφήνουμε τον κάθε γιατρό του ΕΣΥ να έχει ιδιωτικό έργο, ώστε να ξέρει ότι μπορεί να έχει έξτρα εισόδημα στο γιατρείο του. Και τρίτον, προσπαθούμε να αναδείξουμε την καλύτερη εικόνα του ΕΣΥ, με πάνω από 80 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας ήδη να ανακαινίζονται».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι