Ρωσία: “Η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη καθιστά τις πρωτεύουσες εν δυνάμει στόχους”

"Ανεφάρμοστο" το σχέδιο Τραμπ για την Μέση Ανατολή, για την Ρωσία

«Η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για την αποτροπή αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αλλά ενώ με όλα αυτά οι ΗΠΑ βγάζουν λεφτά, στοχος εν δυνάμει γίνονται οι ευρωπαίοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε βίντεο που παρουσίασε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η απάντηση δόθηκε στο ερώτημα του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν, αν απαντά η Ρωσία στην πιθανότητα ανάπτυξης από τις ΗΠΑ πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Φυσικά και έχουμε την δυνατότητα να απαντήσουμε. Υπήρχε πάντα αυτή η παράδοξη κατάσταση: οι ΗΠΑ τοποθετούσαν διάφορους τύπους πυραύλων και παραδοσιακά στόχευαν τη χώρα μας, αλλά ενώ οι ΗΠΑ και σήμερα συνεχίζουν να κερδίζουν χρήματα, η Ευρώπη είναι εκείνη που βρίσκεται στο στόχαστρο. Ασφαλώς και έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους πυραύλους, όμως το πιθανό θύμα είναι οι πρωτεύουσες αυτών των κρατών», είπε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και TASS

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι