Στην Αθήνα και εν συνεχεία στο Στρασβούργο για να ορκιστεί, ο Φρέντι Μπελέρης

Στην Αθήνα και εν συνεχεία στο Στρασβούργο για να ορκιστεί, ο Φρέντι Μπελέρης

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει την Δευτέρα (15/7) ο Φρέντι Μπελέρης αφήνοντας τις φυλακές του Φίερι μετά την πενθήμερη άδεια που ζήτησε και έλαβε. Τελικός προορισμός του θα είναι το Στρασβούργο για να παραστεί στην εναρκτήρια σύνοδο της Ευρωβουλής όπου και θα ορκιστεί και θα μετάσχει στις πρώτες επίσημες αποφάσεις και διαδικασίες.

Όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Φυλακών ενέκρινε το αίτημα του μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις. Από την πλευρά της, η Γενική Διεύθυνση Φυλακών της Αλβανίας ανέφερε πως ο Μπελέρης δικαιούται άδεια εφόσον βάση της αλβανικής νομοθεσίας έχει εκτίσει τα πέντε έκτα της ποινής και έχει δείξει καλή συμπεριφορά. Την ίδια στιγμή τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η χορήγηση άδειας προς το Μπελέρη οφείλεται στην υποχώρηση Ράμα στις πιέσεις που άσκησε η Αθήνα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ. Εξάλλου ο Μπελέρης προφυλακίσθηκε το Μάιο του 2023 και δεν έχει εκτίσει τα πέντε έκτα της ποινής -καταδικάσθηκε σε διετή φυλάκιση.

Πηγή: ethnos.gr και newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι