Επανεξελέγη η Μέτσολα πρόεδρος της Ευρωβουλής

Επανεξελέγη η Μέτσολα πρόεδρος της Ευρωβουλής

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν και εξέλεξαν εκ νέου την Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα ως πρόεδρο του Κοινοβουλίου με 562 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 699 ευρωβουλευτές. Τα λευκά ήταν 60, ενώ 61 ψήφοι πήγαν στην Ιρένε Μοντέρο, που επίσης διεκδικούσε την προεδρία.

«Αποδέχομαι με μεγάλη τιμή την εκλογή μου, αγαπητοί συνάδελφοι. Θα εργάζομαι κάθε ημέρα για να σας εκπροσωπώ όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της και τόνισε: «Θέλουμε μια πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, και με ίσες ευκαιρίες Ευρώπη. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης. Για να θυμόμαστε το παρελθόν και να χτίσουμε το μέλλον».

Η Μέτσολα εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2013 και έγινε Πρώτη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Νοέμβριο του 2020. Μετά τον θάνατο του προέδρου Νταβίντ Σασόλι, η Ρομπέρτα Μέτσολα εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι