ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ξαναχτύπησε ο Πολάκης – Σύρε και έλα η διαγραφή του!

Ξαναχτύπησε ο Πολάκης – Σύρε και έλα η διαγραφή του! Σπύρος Γκουτζάνης

Φωτιές άναψε πάλι ο Παύλος Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ με την χθεσινοβραδινή αντιπαράθεσή του με την γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, όπου ξεπέρασε τα όρια της ευπρέπειας.

Η αντιπαράθεση αφορούσε τους ανασφάλιστους που είναι αποκλεισμένοι από τις δημόσιες δομές. Επ’ αυτού ο Παύλος Πολάκης είχε δίκιο αφού είναι πολλοί οι ανασφάλιστοι που δεν έχουν πρόσβαση στην συνταγογράφηση φαρμάκων, με απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη. Η κ. Συρεγγέλα διαφώνησε και του είπε «είσαι ψεύτης, είσαι ψεύτης» και ο κ. Πολάκης απάντησε «πήγαινε κάνε καμία δουλειά, βούλωσε το στόμα σου».

Η ΝΔ ανέβασε το θέμα ζητώντας την διαγραφή του Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με την Μαρία Συρεγγέλα και της ζήτησε συγγνώμη. Ο Πολάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέμεινε στην στάση του λέγοντας «ούτε βήμα πίσω». Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία του γραφείου του Κασσελάκη με τον Κρητικό βουλευτή, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει κίνηση επανόρθωσης.

Το τηλεφώνημα Κασσελάκη στην Συρεγγέλα, εκλαμβάνεται σαν “άδειασμα του κ. Πολάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ”. Πάντως ο κ. Κασσελάκης έκανε και συμψηφισμό με την προσβολή του Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος είχε πει ότι «δεν ξέρω αν είναι ‘ο’ ή ‘η’» θυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζήτησε συγγνώμη, ούτε πήρε μέτρα κατά του βουλευτή του.

Καθώς το θέμα της διαγραφής του Πολάκη ετέθη για μία ακόμη φορά, το ερώτημα είναι εάν ο βουλευτής που έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ήδη από τον γάμο των ομοφυλοφίλων επιδιώκει την διαγραφή του και ηρωική έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πολάκης δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο – κάτι που είχε αποτέλεσμα να χάσει την θέση του συντονιστή των τομεαρχών – και μετά τις ευρωεκλογές έκανε σκληρή κριτική στον πρόεδρο, λέγοντας σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι τα προσωπικά θέματα του κ. Κασσελάκη και η προβολή του συζύγου του Τάιλερ Μάκμπεθ στοίχισε εκλογικά στο κόμμα. Από την άλλη έχει πει δημοσίως ότι οι θέσεις του Κασσελάκη για τις τράπεζες είναι ότι πιο προοδευτικό έχει λεχθεί.

Σχετικό είναι και το ερώτημα γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε το θέμα ο Κασσελάκης για να τον διαγράψει και να συμβολίσει έτσι με μία κορυφαία κίνηση, αφενός ότι ολοκληρώνει αυτό που άφησε μισό ο Αλέξης Τσίπρας – ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την διαγραφή του αλλά δεν την ολοκλήρωσε – και αφετέρου ότι θα προχωρήσει στις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει προαναγγείλει. Μία απάντηση είναι ότι όπως έχει ο ίδιος πει σε ανύποπτη στιγμή ενδεχόμενη απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη θα έχει κόστος.

Όπως σε κάθε επεισόδιο που δημιουργεί ο κ. Πολάκης υπάρχουν δύο απόψεις μεταξύ των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Η μία ότι πρέπει να διαγραφεί γιατί πλέον κάνει ζημιά στο κόμμα. Η δεύτερη, από τους όχι λίγους φίλους του, ότι είχε δίκιο, αντέδρασε στην προσβολή “είσαι ψεύτης” και ότι ενδεχόμενη διαγραφή του θα στοιχίσει στο κόμμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι