Μόνο εννέα ναυτικοί σώθηκαν από το τάνκερ που ανατράπηκε στο Ομάν

Μόνο εννέα ναυτικοί σώθηκαν από το τάνκερ που ανατράπηκε στο Ομάν

Εννέα από τα 16 μέλη του πληρώματος του τάνκερ Prestige Falcon που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Ομάν πριν από τρεις ημέρες διασώθηκαν, ενώ ένας ναυτικός βρέθηκε νεκρός. Δεν έχουμε πληροφόρηση για τους υπόλοιπους έξι. Όλο το πλήρωμα ήταν από την Ινδία και την Σρι Λάνκα.

Το τάνκερ, μήκους 117 μέτρων, με σημαία Κομορών Νήσων, ανετράπη υπό άγνωστες συνθήκες στα ανοιχτά του Ομάν και επί δύο ημέρες δεν ήταν γνωστό ούτε το όνομα του πλοίου ούτε η τύχη του πληρώματος, πέραν μιας λακωνικής ανακοίνωσης του υπουργείου Ναυτιλίας του Ομάν που αναφερόταν σε ανατροπή πλοίου στα νοτιοανατολικά των ακτών της χώρας. Στην αναζήτηση τυχόν ζωντανών ναυαγών μετέχει το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας.

Εκπρόσωπος του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού είπε σήμερα ότι το πολεμικό πλοίο INS Teg «διέσωσε εννέα μέλη του πληρώματος, οκτώ Ινδούς και έναν υπήκοο της Σρι Λάνκα. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατεί θαλασσοταραχή και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τα αίτια του ναυαγίου παραμένουν αδιευκρίνιστα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι