ΑΠΟΨΗ

Έπρεπε να στηρίξει η Ελλάδα την εκλογή της Ούρσουλα;

Έπρεπε να στηρίξει η Ελλάδα την εκλογή της Ούρσουλα; Κώστας Κόλμερ

Χάρη στην ψήφο των 53 Πράσινων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκλέχτηκε πρόεδρος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για μία νέα 5ετία. Πρόκειται για άλλη μία λανθασμένη από επιλογή, στην οποία συνέβαλαν κι οκτώ Έλληνες ευρωβουλευτές.

Η επιλογή είναι εσφαλμένη για την Κομισιόν (ΕΕ), την Ευρώπη και την δημοκρατία, διότι η ντερ Λάιεν: Πρώτον, «δεν έλαβε επαρκώς υπ’ όψιν της όλες τις περιστάσεις, να θέσει σωστά τα διάφορά συμφέροντα όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων για τον κορονοϊό», σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ολίγον προ της εκλογής της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 401 ψήφους επί συνόλου 720 ευρωβουλευτών.

Δεύτερον, δεν έτυχε της προτιμήσεως της πλειοψηφίας αλλά χρειάστηκε την υποστήριξή των Πρασίνων, με ανταλλάγματα ένα (χειρότερο) σχέδιο αντιμετώπισης της “κλιματικής κρίσης” κι έμφαση στην εντατικοποίηση της “πράσινης ανάπτυξης”. Η πράσινη ανάπτυξη απέτυχε μεν την περασμένη θητεία της προέδρου της ΕΕ, προκάλεσε δε την κρίση του ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα την έναρξη του πληθωριστικού κύματος εις βάρος των φτωχότερων εισοδηματικώς τάξεων  της Ευρώπης, όπερ διέφυγε του Γιάννη Στουρνάρα στην διάγνωση των αιτίων του ελληνικού πληθωρισμού, με την παροχολογία της κυβερνήσεως.

Τρίτον, δεν αντέστη η ντερ Λάιεν στις πιέσεις του ΝΑΤΟ για την επέκταση του στην Ουκρανία, με συνέπεια τον τριετή πόλεμο με την Ρωσία και διότι υπεσχέθη ένταξη του καθεστώτος Ζελένσκι στην ΕΕ, που δεν ευρίσκει σύμφωνες τουλάχιστον επτά χώρες από τις 27 της…”ενώσεως” και ίσως, διά την κακοδιαχείριση της παχυλής ευρωπαϊκής βοηθείας.

Δεν συνεμορφώθην η ντερ Λάιεν με τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ψηφοφόρων στις τελευταίες Ευρωεκλογές που σαφώς ετάχθησαν υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και εναντίον του φεντεραλισμού, ο οποίος υφέρπει από ετών στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Όλες αυτές οι παρεκκλίσεις της φον ντερ Λάιεν από το πνεύμα των ιδρυτικών στόχων της Συνθήκης της Ρώμης το 1947, φανερώνουν ότι δεν συγκρούστηκε με αντιπάλους, αλλά με τον εαυτόν της.

Εκλεκτή της Μέρκελ η Ούρσουλα

Εκλεκτή της μοιραίας για την Ευρώπη (και την Ελλάδα) Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, αφού απέτυχε ως ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, διορίστηκε ως πρόεδρος της Επιτροπής που κυβερνά την Ευρώπη. Η πανεπιστημιακή διατριβή της, για διδακτορικό, απορρίφθηκε ως… πλαγιαρισμός στην Γερμανία, όπου δεν περνάνε εύκολα μεταπτυχιακές λογοκλοπές. 

Το πρόγραμμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την επομένη πενταετία, βρίθει υποσχέσεων κι ευσεβών πόθων όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας και η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ ολόκληρη η ηγεσία της Ευρώπης στερείται της Κοινής, μ’ αποτέλεσμα τον διχασμό της γηραιάς ηπείρου μας, της οποίας ο μεγαλύτερος πληθυσμός είναι ο ρωσικός, Ορθόδοξος! Η μόνη ελπίς που απέμεινε είναι των Αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, να θέσει την Ευρωπαία πρόεδρο ενώπιον των ευθυνών της…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι