Δεκάδες τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη – Βομβαρδισμοί και στον Λίβανο

Δεκάδες τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη – Βομβαρδισμοί και στον Λίβανο

Το Ισραήλ πλήττει Υεμένη και Λίβανο.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα στην υεμενίτικη πόλη-λιμάνι Χοντέιντα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των σιιτών ανταρτών Χούθι. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί «σοβαρά εγκαύματα». Οι επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας προκάλεσαν πελώρια φωτιά στο λιμάνι. Είχε προηγηθεί επίθεση των Χούθι με drone κατά του Τελ Αβίβ, με έναν νεκρό.

Λίγο μετά επιδρομές αργά σήμερα το βράδυ έπληξαν μια αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ανέφεραν τρεις πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Τα ισραηλινά πλήγματα έγιναν στην πόλη Αντλούν, περίπου 40 χλμ βόρεια των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ και προκάλεσαν ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου. Να σημειωθεί πως προηγουμένως ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν και των Χούθι, χαρακτήρισε τα πλήγματα στην Υεμένη ως “νέα επικίνδυνη φάση” του πολέμου που μαίνεται στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι