Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και MiG-31 απέτρεψαν αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά В-52Н από το να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

«Καθώς τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πλησίασαν, τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προσάρμοσαν την πορεία πτήσης τους και ακολούθως απομακρύνθηκαν από τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η πτήση των ρωσικών μαχητικών πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα ως μέτρο ασφαλείας για την ρωσική επικράτεια».

Η Θάλασσα του Μπάρεντς είναι μια ρηχή θάλασσα του ευρύτερου Αρκτικού Ωκεανού στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της Νορβηγίας και της Ρωσίας και διαιρείται σε νορβηγικά και ρωσικά χωρικά ύδατα. Γνωστή στους Ρώσους κατά το Μεσαίωνα ως Θάλασσα Μουρμάν (“Νορβηγική Θάλασσα”), η θάλασσα πήρε το σημερινό της όνομα από Ολλανδό θαλασσοπόρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι