Ετοιμάζεται 24ωρη καθημερινή εφημερία εννέα μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής παρά τις ελλείψεις

Ετοιμάζεται 24ωρη καθημερινή εφημερία εννέα μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής παρά τις ελλείψεις

Από τον Οκτώβριο, εννέα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής προγραμματίζεται να λειτουργούν όλο το 24ωρο με συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού, παρά το γεγονός ότι αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε όλα, δεδομένων των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτές.

Στόχος του υπουργείου είναι να εξαφανιστούν τα ράντσα και η πολύωρη αναμονή των ασθενών με την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, αλλά αν και θεωρητικά όλοι συμφωνούν με αυτό, στην πράξη απαιτεί πολλές συμπληρωματικές προσλήψεις ιατρικών ειδικοτήτων αλλά και απλών νοσηλευτών σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία.

Με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» η Διοίκηση της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας (1ης ΥΠΕ) – η οποία περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής – καλεί τις Διοικήσεις εννέα νοσοκομείων να καταρτίσουν πρόγραμμα 24ωρης εφημερίας για το μήνα Οκτώβριο, με αναλυτικό αριθμό εφημερευόντων γιατρών ανά κλινική, αλλά και νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

Η αλλαγή αυτή αφορά όπως φαίνεται στον Ευαγγελισμό, το Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς, το Λαϊκό, το Ιπποκράτειο, το ΚΑΤ, τον Ερυθρό Σταυρό, το Σισμανόγελιο, το Σωτηρία και το Αλεξάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ, ζητά από τους Διοικητές των νοσοκομείων να συμπληρώσουν σχετικό συνημμένο πίνακα και να τον αποστείλουν συμπληρωμένο έως την Τετάρτη 24/07/2024 και ώρα 10.00. Η 1η ΥΠΕ αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν του ανωτέρω σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ του Γραφείου Υφυπουργού Υγείας σχετικά με επεξεργασία Σχεδίου 24ωρης εφημέρευσης των Νοσοκομείων σε καθημερινή λειτουργία, παρακαλούμε όπως καταθέσετε στην Υπηρεσία μας Πρόταση 24ωρης καθημερινής Εφημέρευσης για το Νοσοκομείο ευθύνης σας. Πιο συγκεκριμένα, τα Νοσοκομεία στα οποία αποστέλλεται το παρόν, όπως εκπονήσουν για τον μήνα Οκτώβριο 2024, Πρόγραμμα 24ωρης Καθημερινής Εφημερίας».

Η 24ωρη λειτουργία των νοσοκομείων αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό και είναι απρόβλεπτος ο αριθμός των ασθενών που θα προσέρχονται στα νοσοκομεία σε καθεστώς 24ωρης λειτουργίας. Είναι δηλαδή πρακτικό ζήτημα προς επίλυση πέραν της επάρκειας του προσωπικού, και τω πώς θα συντονίζεται ο αριθμός των προσερχομένων, καθώς στα νοσοκομεία δεν “τρέχουν” ασθενείς και τραυματίες μόνον μέσω ΕΚΑΒ, αλλά προσέρχονται και με μεταφορικά μέσα συγγενών, φίλων ή πάντως ιδιωτικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι