Στην Μόσχα ο πρόεδρος της Συρίας

Η εκεχειρία του Άσαντ και τα παιχνίδια του Ερντογάν, Βαγγέλης Σαρακινός

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χθες συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Μόσχα.

“Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη του Σύρου προέδρου για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Δυστυχώς, υπάρχει μια τάση προς κλιμάκωση, αυτό το βλέπουμε και αυτό αφορά άμεσα την Συρία”, είπε ο Πούτιν στον Άσαντ.

Εκείνος, κατά τις δημόσιες δηλώσεις των δύο ηγετών, απάντησε:

“Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή της Ευρασίας σήμερα, η σημερινή μας συνάντηση είναι πολύ σημαντική για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες που αφορούν τις εξελίξεις, να συζητήσουμε τις πιθανές προοπτικές και τα σενάρια”, είπε από την πλευρά του ο Σύρος πρόεδρος στον Πούτιν.

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από μακρά ψυχρότητα, πρόσφατα έκανε άνοιγμα στη Συρία και ο Ερντογάν, δηλώνοντας ότι σταδιακά θα αποσύρει στρατεύματα από τα εδάφη της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι