Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να μεταβεί στο Παρίσι όπου θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

 

Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξουν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έξω από Ολυμπιακό Κέντρο, με έως και 300.000 θεατές με εισιτήριο να παρακολουθούν από κερκίδες και στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα και άλλους 200.000 να αναμένεται να παρακολουθήσουν από τα διαμερίσματα με θέα.

Στον Σηκουάνα θα πλεύσουν 85 φορτηγίδες και βάρκες που θα μεταφέρουν το σύνολο των σχεδόν 10.000 αθλητών από 200 χώρες.

Για την ασφάλεια έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με συνολικά 45.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, Τόνι Εστανγκέ, δήλωσε ότι η πόλη είναι «έτοιμη» για τους Αγώνες: «Είμαστε έτοιμοι καθώς προχωράμε στην τελική φάση, όμως, όσο μέχρι και την τελική λήξης θα παραμείνουμε σε εγρήγορση. Σήμερα όμως, είμαστε ακριβώς εκεί που θα ονειρευόμασταν πριν από μερικά χρόνια», είπε ο Εστανγκέ σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Στο Παρίσι υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν μεταξύ 2,3 και 3,1 εκατ. θεατές, που θα παρακολουθήσουν τα αθλήματα, εκ των οποίων ένα ποσοστό περίπου 64% θα είναι Γάλλοι πολίτες και οι υπόλοιποι τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Εκτιμάται, επίσης, ότι θα δαπανηθούν 2,6 δισ. ευρώ από τους τουρίστες που θα επισκεφθούν την πόλη κατά τη διεξαγωγή των Αγώνων, ανεξάρτητα από το αν θα παρακολουθήσουν ή όχι τα διάφορα αθλήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι