Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Την ενοχή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραιβάζ ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από δικαστές και ενόρκους.

Η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της εμφανίστηκε πεπεισμένη για την ένοχη των δύο κατηγορουμένων, αδελφών, 41 και 49 ετών, τονίζοντας : «Θα ξεκινήσω από το τέλος…Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία η πρόταση είναι καταδικαστική».

Η εισαγγελική λειτουργός κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της, τόνισε πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

Ακόμη επισήμανε πως η δολοφονία του δημοσιογράφου «δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

Όσο αφορά το πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ στις 9 Απριλίου 2021 η εισαγγελέας το απέδωσε στο γεγονός πως «ο Καραιβαζ ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ και από πολύ παλιά είχε πληροφορίες από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, για το πως λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και αρκετές εγκληματικές οργανώσεις. Από τα τελευταία του άρθρα φαίνεται πως είχε σκοπό να κάνει αποκαλύψεις και ίσως εκεί βρίσκουμε το κίνητρο της δολοφονίας, γιατί δεν υπάρχει και κάτι άλλο».

«Μπορεί αυτά που έγραφε ή θα έγραφε να ενοχλούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας ενώ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι το αυτοκίνητο της εταιρείας του 49χρονου κατηγορούμενου, βρέθηκε στην περιοχή την μοιραία ημέρα γιατί μοίραζαν φυλλάδια.

«Είναι θλιβερό που έβαλαν ένα παιδί, τότε ανήλικο, να βοηθήσει τους συγγενείς του δεν κατάθεσε αλήθεια…» ανέφερε η εισαγγελέας ενώ έσπευσε να εξηγήσει ότι η καθυστέρηση της σύνδεσης του επίμαχου αυτοκινήτου με τους κατηγορούμενους ήταν γιατί η εταιρεία ήταν στο όνομα της συντρόφου του 49χρονου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι