Μόσχα για σαμποτάζ στα γαλλικά τρένα: Πάψτε να βλέπετε παντού “ρωσικό δάκτυλο”

Μόσχα για σαμποτάζ στα γαλλικά τρένα: Πάψτε να βλέπετε παντού “ρωσικό δάκτυλο”

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα τις εκτιμήσεις δυτικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία βρίσκεται πίσω από σειρά επιθέσεων στους γαλλικούς σιδηροδρόμους και όπως είπε ο εκπρόσωπος του, «τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν συχνά να επιρρίψουν την ευθύνη στη Μόσχα για οτιδήποτε συμβαίνει χωρίς καμία απόδειξη».

Υπενθυμίζεται ότι απεστάλη ήδη προκήρυξη αναρχικής ή ακροαριστερής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για το σαμποτάζ και το χάος στα δρομολόγια, αλλά και ότι σήμερα συνελήφθη ένα ακροαριστερός ακτιβιστής στους σιδηροδρόμους, επειδή έφερε πένσα και άλλα εργαλεία, τα οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα χρησιμοποιούσε για νέα δολιοφθορά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ξένης ανάμιξης στην δολιοφθορά σε συστήματα σηματοδότησης και καλώδια στο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας της χώρας. Ορισμένα δυτικά ΜΜΕ επέρριψαν την ευθύνη στη Ρωσία ενώ άλλα άφησαν να εννοηθεί ότι αριστεροί ακτιβιστές είναι πιο πιθανό να ευθύνονται.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκτιμήσεις μέσων ενημέρωσης ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Αυτά είναι απλώς τα πιο πρόσφατα fake news των δυτικών, κάθε μέρα έχουμε όλο και κάποια ατεκμηρίωτη κατηγορία εναντίον μας. Είναι γεγονός πως πολλά μέσα ενημέρωσης χαμηλού επιπέδου, ακόμα και έγκριτα, δεν αποφεύγουν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να κατηγορήσουν τη Ρωσία για ό,τι συμβαίνει, ψάχνουν πάντα ένα ρωσικό δάκτυλο παντου”, είπε ο Πεσκόφ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα πως η Γαλλία υποψιάζεται πως μέλη ακροαριστερών οργανώσεων βρίσκονται πίσω από τη δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν αποκλείεται να τους χειρίστηκαν άλλες δυνάμεις».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ και RiaNovosti

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι