16 αεροσκάφη και 173 πυροσβέστες στη μάχη με τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση σε Κριεζά,μεταξύ τριών οικισμών η φωτιά

«Οι ριπές των ισχυρών ανέμων καθορίζουν πλέον την πορεία και την ένταση της φωτιάς στην Εύβοια» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης θεωρώντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη για την οποιαδήποτε εκτίμηση» σε σχέση με την πορεία της φωτιάς.

Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «το ανατολικό μέτωπο δείχνει να είναι περισσότερο επικίνδυνο και εκεί δίνουν όλες οι δυνάμεις την μάχη τους», ενώ όπως σημειώνει «στο άλλο μέτωπο προς το Δύστο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία σταθερότητα όμως η κατάσταση κι εκεί παραμένει απολύτως κρίσιμη».

Στη φωτιά της Εύβοιας δίνουν μάχη με τις φλόγες πάνω από 170 πυροσβέστες με 36 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού γίνονται από 16 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδράμουν, επίσης, υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χωματουργικά μηχανήματα που μισθώνει η Περιφέρεια Στερεάς αλλά και μηχανήματα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της Αττικής και ήδη μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δέκα οχήματα, καθώς και πυροσβεστικό πλοιάριο από τον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, οι κάτοικοι έχουν λάβει 4 μηνύματα του 112 λόγω της μεγάλης φωτιάς. Το  κυρίως μέτωπο είναι εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριες – Κριεζα και Αλώνια. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, προστατεύτηκε ο υδροβιότοπος της λίμνης του Δύστου.Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής ένας πυροσβέστης με εγκαύματα ενώ από τις υψηλές θερμοκρασίες «έσκασε» και μία ανεμογεννήτρια!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι