ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Ισραηλινά μαχητικά πάνω από την Βηρυτό

Μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Ισραηλινά μαχητικά πάνω από την Βηρυτό

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Μέση Ανατολή, μετά και τις ευθείες απειλές του Ιράν για «σκληρό» χτύπημα κατά του Ισραήλ.

Λίγο μετά τις 13:00 ήχησαν σειρήνες συναγερμού σε όλο το βόρειο μέρος του Ισραήλ. Όπως ανακοίνωσε η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ εξαπέλυσε «επίθεση με δεκάδες drones κατά στρατιωτικών στόχων». Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν στην πόλη Μαζρά, εκ των οποίων το ένα σοβαρά. H Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως δεν είναι αντίποινα για τη δολοφονία του διοικητή της, Φουάντ Σουκρ, που έκανε το Ισραήλ στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα.

Ακολούθησαν νέες επιθέσεις της Χεζμπολάχ που εκτόξευσε περισσότερες από 30 ρουκέτες προς τις βόρειες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό./ Η πρώτη «καταιγίδα» περίπου 20 ρουκετών είχε στόχο τα βόρεια υψίπεδα του Γκολάν, με τον ισραηλινό στρατό να επισημαίνει πως «όλες οι ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές».

Λίγη ώρα αργότερα, άλλες 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς την περιοχή της Γαλιλαίας. Σύμφωνα με τις IDF, μερικές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, ενώ άλλες έπεσαν σε εδάφη, προκαλώντας πυρκαγιές.  Από τη νέα επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ οι αρμόδιοι ζητούν από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τόνισε σε ομιλία του, στο μνημόσυνο για τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, πως «το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται μια επίθεση από το Ιράν και τον ”άξονα της αντίστασης”». «Η απάντηση της Χεζμπολάχ στις ισραηλινές επιθέσεις θα είναι ισχυρή και αποτελεσματική» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, το Ισραήλ δεν είναι πλέον η αήττητη δύναμη που νίκησε τους μεγαλύτερους αραβικούς στρατούς σε προηγούμενους πολέμους, καθώς σήμερα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και ορισμένων αραβικών χωρών για να αμυνθεί απέναντι σε μια αναμενόμενη ιρανική επίθεση.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Νασράλα ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και υποστηρίζει ότι το σύνθημα «από το ποτάμι στη θάλασσα» αντανακλά τις ισραηλινές και όχι τις παλαιστινιακές φιλοδοξίες.

Καταδίκασε επίσης την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς ότι η πείνα δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας θα μπορούσε να είναι «δικαιολογημένη και ηθική», ενώ κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κυβέρνησή του ότι αρνούνται κάθε συμφωνία ομηρίας-κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έναρξη της ομιλίας του, πολεμικά αεροσκάφη των IDF έσπασαν το φράγμα του ήχου, ενώ πετούσαν πάνω από τη Βηρυτό. Ο Νασράλα είπε ότι οι IDF το έκαναν για να τρομάξουν όσους είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την τελετή μνήμης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «μικροπρεπή».

Τί είπε ο Ιρανός πρόεδρος 

«Θα απαντήσουμε σίγουρα» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (5/6) ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεσεσκιάν, στον απόηχο των δολοφονιών του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και του υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ. «Το Ισραήλ θα λάβει σίγουρα απάντηση για τα εγκλήματα και τη θρασύτητά του», τόνισε ο Μασούντ Πεσεσκιάν, στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην Υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, ο Ιρανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Οι εγκληματικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού της Γάζας και η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στη χώρα μας, ήταν ένα σαφές παράδειγμα παραβίασης όλων των διεθνών κανόνων και νόμων. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σε καμία περίπτωση δεν θέλει να επεκτείνει το εύρος του πολέμου και της κρίσης στην περιοχή, όμως, το καθεστώς σίγουρα θα λάβει απάντηση για τα εγκλήματα και τη θρασύτητά του».

Επιθέσεις κατά κύματα περιμένουν οι ΗΠΑ

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια διαβούλευσης για την ασφάλεια που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Μπάιντεν, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτίμησαν ότι θα υπάρξουν δύο κύματα επιθέσεων από τη Χεζμπολάχ και το Ιράν. Ωστόσο, το ποιος θα χτυπήσει πρώτος και τι θα συνεπάγονται οι επιθέσεις παραμένει ασαφές.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η απάντηση του Ιράν και της Χεζμπολάχ εξακολουθεί να είναι «στη διαδικασία σχεδιασμού». Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν τη Δευτέρα από την ομάδα εθνικής ασφαλείας τους ότι δεν είναι ακόμη σαφές πότε το Ιράν και η Χεζμπολάχ αναμένεται να ξεκινήσουν μια επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τι ακριβώς μπορεί να περιλαμβάνει η επίθεση, σύμφωνα με τρεις ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν λένε ότι ετοιμάζονται να αποκρούσουν τις προγραμματισμένες επιθέσεις και ασκούν διπλωματική πίεση στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ για να ελαχιστοποιήσουν τις ενέργειες αντιποίνων τους για τις δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ στη Βηρυτό και την Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε στους ομολόγους του της G7 την Κυριακή ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να επιτεθούν στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης ασφαλείας που πραγματοποίησαν ο Μπάιντεν και η Χάρις με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Situation Room του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, η εκτίμηση ήταν πιο ανοιχτή.

Διάσταση στο Ισραήλ

Η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας έχει πέσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της κατάστασης στη Γάζα, φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα, καθώς οι επικεφαλής Υπηρεσιών Ασφαλείας και Άμυνας τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας με τη Χαμάς, όμως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζει να θέτει εμπόδια στην οποιαδήποτε προσπάθεια εκεχειρίας. «Υπάρχουν διαφωνίες» σχετικά με τα πλεονεκτήματα μιας συμφωνίας μεταξύ του Νετανιάχου και των ανώτατων αρχηγών ασφαλείας του, ανέφερε πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις στο Τελ Αβίβ στους «Financial Times». «Αυτή τη στιγμή όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για το Ισραήλ για να επιτύχει μια συμφωνία, αλλά πρέπει να συμφωνήσει ο Νετανιάχου», πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, μεταξύ των αξιωματούχων που υποστηρίζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είναι ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), Χέρζι Χαλέβι, ο επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπάρνεα, και ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ. Μάλιστα, υπέρ μιας συμφωνίας με τη Χαμάς, φέρεται να είναι, πλέον, και ο υπουργός Άμυνας Γιοαβ Γκάλαντ. «Είναι σημαντικό να επιτευχθεί άμεσα μια συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων», δήλωσε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του, κόντρα στην πάγια θέση του Νετανιάχου πως ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωση των ομήρων είναι η συνέχιση του πολέμου και η «εξάλειψη» της Χαμάς.

Η διαμάχη μεταξύ του Νετανιάχου και των στελεχών έγινε γνωστή όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, όπως το Channel 12 News, έκαναν γνωστή μια συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού και ανώτερων στελεχών ασφαλείας. «Είστε αδύναμοι. Δεν ξέρετε πώς να διαχειριστείτε μια διαπραγμάτευση… Αντί να πιέζετε τον πρωθυπουργό, πιέστε τον Γιαχία Σινουάρ», φέρεται να είπε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, τον οποίο το Ισραήλ κατηγορεί ως εγκέφαλο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Οι αρχηγοί Ασφαλείας και Άμυνας του Ισραήλ αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι μετά από 10 μήνες πολέμου, έχει προκληθεί αρκετή ζημιά στη Χαμάς, ώστε να μην αποτελεί απειλή, που ήταν ένας κρίσιμος στόχος του πολέμου. Ταυτόχρονα, πιστεύουν ότι υπάρχει επί του παρόντος περιορισμένο παράθυρο ευκαιρίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων 115 ομήρων από την αιχμαλωσία, τουλάχιστον το ένα τρίτο των οποίων δεν είναι πλέον στη ζωή.

IDF: Να χτυπήσουμε πρώτοι τον Λίβανο

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, σημειώνει πως «προετοιμάζουμε ταχεία μετάβαση στην επίθεση». Από τη πλευρά του ο διοικητής του βόρειου τμήματος του IDF, Yποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, σημειώνει ότι «ο επιθετικός σχεδιασμός του στρατού είναι έτοιμος για ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ».

Μάλιστα ανώτεροι αξιωματικοί του Ισραηλινού Στρατού (IDF) πρότειναν στον Υπουργό Άμυνας και στον πρωθυπουργό να προλάβουν τη Χεζμπολάχ και να χτυπήσουν τον Λίβανο. «Οι πιθανότητες κλιμάκωσης στο βόρειο μέτωπο αυξάνονται. Θα ήταν συνετό να ηγηθείς της πρωτοβουλίας», αναφέρει το Channel 13. Οι αξιωματικοί του IDF τονίζουν πως δεν πρέπει να περιμένουν επίθεση από τη Χεζμπολάχ, αλλά να ξεκινήσει άλλο ένα προληπτικό ισραηλινό χτύπημα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα σχέδια απάντησης σε μία επίθεση από το Ιράν με αντεπίθεση της ισραηλινής αεροπορίας σε ιρανικούς στόχους.

Νεκρός στο Λίβανο διοικητής της Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού, ένας διοικητής της επίλεκτης μονάδας Ραντουάν της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε επίθεση με drone στο νότιο Λίβανο.

Ο Αλί Τζαμαλ αλ-Ντιν Τζαουάντ χτυπήθηκε στο χωριό Αμπα στο νότιο Λίβανο και ήταν διοικητής της Radwan. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο του αμέσως μετά το χτύπημα, χωρίς να δίνει περεταίρω πληροφορίες. Ο θάνατός του Τζαουάντ ανεβάζει τον απολογισμό της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου από τον Οκτώβριο σε τουλάχιστον 393 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις IDF η εξουδετέρωση του Τζαουάντ αποτελεί «σημαντικό πλήγμα» στις δυνατότητες της Χεζμπολάχ να πραγματοποιεί επιθέσεις στο Ισραήλ. Εκτός από την εξουδετέρωση του διοικητή της επίλεκτης μονάδας Ραντουάν, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα κτίριο που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ και άλλες υποδομές στο Κφαρ Κιλά του νότιου Λιβάνου, αναφέρουν οι IDF.

Οι Φρουροί της Επανάστασης

Ακόμη, ανακοίνωση εξέδωσαν το βράδυ της Δευτέρας (5/6) οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν, με την οποία τονίζουν ότι «έχουμε τοποθετήσει εκατοντάδες πυραύλους στη Μπαντάρ Αμπάς, είμαστε έτοιμοι να τους εκτοξεύσουμε σύντομα, με εντολή του Αγιατολάχ Χαμενεΐ».

Συνομιλία Μπάιντεν – Αμπντάλα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα συζήτησαν τη Δευτέρα (5/6) τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος μετά την υπόσχεση του Ιράν να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία ενός ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη.

«Οι ηγέτες συζήτησαν τις προσπάθειές τους να αποκλιμακώσουν τις περιφερειακές εντάσεις, μεταξύ άλλων μέσω μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός και μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων» , ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του. Το τηλεφώνημά τους ακολούθησε μια σπάνια επίσκεψη του Ιορδανού υπουργού Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι στο Ιράν.

Το μήνυμα των ΗΠΑ στο Ιράν

Εντωμεταξύ η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρότρυνε άλλες να επιδώσουν μέσω διπλωματικών διαύλων στο Ιράν το μήνυμα ότι η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δεν θα ήταν προς το συμφέρον της, δήλωσε χθες Δευτέρα (05.08.2024) εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε την τρέχουσα συγκυρία «κρίσιμη στιγμή» για την περιοχή.

Ο κ. Μπλίνκεν διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον έχει αποδυθεί σε «εντατικές διπλωματικές προσπάθειες, μέρα και νύχτα» για να αποκλιμακωθεί η ένταση, εν μέσω της ανησυχίας για τα αντίποινα που φέρεται να προετοιμάζει η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα.

«Όλα τα μέρη πρέπει να απόσχουν από την κλιμάκωση», είπε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την ομόλογό του της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Όλα τα μέρη πρέπει να λάβουν μέτρα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις. Η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Θα οδηγήσει σε περισσότερη σύγκρουση, περισσότερη βία, περισσότερη ανασφάλεια» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπλίνκεν συνομίλησε νωρίτερα χθες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπαντρ Αμπντελάτι.

Παράληλλα ο κ. Μπλίνκεν απηύθυνε ξανά έκκληση στα μέρη να «σπάσουν αυτόν τον κύκλο» της βίας και να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας — παρά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, βασικού παράγοντα στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

«Επείγει τα μέρη να κάνουν ορθές επιλογές τις ώρες και τις ημέρες που έρχονται», τόνισε, καλώντας τα να κλείσουν συμφωνία και όχι να «αναζητούν τρόπους να καθυστερήσουν ή να αρνηθούν».

Αμερικανική ασπίδα στο Ισραήλ με «πλοίο φάντασμα»

Επιπρόσθετα οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή με δύο αρμάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Η μία βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά των ακτών του Ισραήλ και αποτελείται από δύο πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, τα οποία μπορούν να συνδεθούν με την ισραηλινή αεράμυνα δημιουργώντας μια «τερματική άμυνα», η οποία μπορεί να αναχαιτίσει τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν.

Οι ρουκέτες και οι πύραυλοι του Ιράν βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την αρμάδα των ΗΠΑ, οι οποίες όμως διαθέτουν όπλα βεληνεκούς 1.200 χιλιομέτρων και με υψόμετρο τα 1.050 χιλιόμετρα.

Οι ΗΠΑ μπορούν να αναχαιτίσουν τυχόν βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύει το Ιράν όταν παίρνουν ύψος, με κατεύθυνση προς το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα αμερικανικά σκάφη θα κινηθούν και προς την πλευρά της Ερυθράς Θάλασσας, όπου θα περιπολούν κατά μήκος του δυνητικού διαδρόμου, μεταξύ Υεμένης και Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πλοίο φάντασμα», το Ocean Trader βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς να φέρει όνομα, ούτε νηολόγιο, καθώς ο πομπός του δεν αποκαλύπτει τα ίχνη του. Το εν λόγω πλοίο αποτελεί την πλωτή βάση και το στρατηγείο των NAVY SEALS, δηλαδή των Αμερικανών βατραχανθρώπων.

Δήλωση Αμπάς

Η δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη Τετάρτη στην Τεχεράνη σκοπό είχε να παραταθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και περιπλέκει τις συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοπός της δολοφονίας» του ηγέτη της Χαμάς «ήταν να παραταθεί και να επεκταθεί ο πόλεμος» στη Μέση Ανατολή, είπε ο κ. Αμπάς, σύμφωνα με το RIA.

«Θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για να τερματιστεί η επίθεση και να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα», πρόσθεσε. «Το θεωρούμε αυτό άνανδρη ενέργεια και επικίνδυνη εξέλιξη στην ισραηλινή πολιτική», τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς στο RIA.

«Οι ισραηλινές αρχές κατοχής πρέπει να εγκαταλείψουν τις φιλοδοξίες τους και να τερματίσουν την επίθεσή τους εναντίον του λαού μας και της υπόθεσής μας, να συμμορφωθούν προς το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσουν την αραβική πρωτοβουλία για την ειρήνη, καθώς και άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός και απόσυρση (των ενόπλων δυνάμεών τους) από τη Λωρίδα της Γάζας», έκρινε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι