Πρωτοφανής NOTAM της Αιγύπτου για τα χαράματα: Μην πετάτε για τρεις ώρες την Πέμπτη πάνω από το Ιράν

Πρωτοφανής NOTAM της Αιγύπτου για τα χαράματα: Μην πετάτε για τρεις ώρες την Πέμπτη πάνω από το Ιράν

Η Αίγυπτος έδωσε οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο πάνω από την Τεχεράνη για ένα διάστημα 3 ωρών τα χαράματα (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης, μεσούσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Η NOTAM, μια προειδοποίηση ασφαλείας που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρει πως η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ από τις 04.00 έως τις 07.00 ώρα Ελλάδας. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους έκδοσης της NOTAM.

«Όλες οι αιγυπτιακές αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποφεύγουν να πετούν πάνω από το FIR της Τεχεράνης. Κανένα σχέδιο πτήσης δεν θα γίνει αποδεκτό για πτήσεις πάνω από αυτήν την περιοχή στο διάστημα των αναφερομένων τριών ωρών», αναφέρει η NOTAM.

Είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται τέτοια NOTAM από την Αίγυπτο, και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένο αεροδρόμιο -της Τεχεράνης. Η δε Ιορδανία έχει ζητήσει από όλους τους πιλότους που προσγειώνονται στη χώρα, να φροντίζουν να έχουν έξτρα καύσιμα για επιπλέον 45 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Jerusalem Post, alarabiya.net

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx