VIDEO

Η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων – Η συγκινητική σκηνή με την ελληνική σημαία

Η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων – Η συγκινητική σκηνή με την ελληνική σημαία
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έφτασαν στο τέλος τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έφθασαν στο τέλος τους και η σκυτάλη δίνεται στο Λος Άντζελες, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028.

Από τις 26 Ιουλίου και την τελετή έναρξης, μέχρι σήμερα 11 Αυγούστου, η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού χτύπησε στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα, με την αυλαία να ρίχνει η τελετή λήξης στο γήπεδο “Stade de France”.

 

Η ελληνική σημαία και ο εθνικός ύμνος πρωταγωνίστησαν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, σε μια αναπάντεχη όσο και συγκινητική εμφάνιση.

Το Stade de France βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records», μεταφέροντας θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή». Από την οροφή του σταδίου κατέβηκε ο «χρυσός εξερευνητής», εμπνευσμένος από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, όπως τη Βαστίλη, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια. Στην εξερεύνησή του του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του ελληνικού εθνικού ύμνου.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές. Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Όσον αφορά την ελληνική αποστολή, μετά την επιτυχημένη παρουσία με 8 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ευαγγελία Πλατανιώτη ως σημαιοφόροι, μπήκε πρώτοι στο γήπεδο για την τελετή λήξης και το δικό τους “αντίο” στους αγώνες της γαλλικής πρωτεύουσας. Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων άρχισε στις 22:00 ώρα Ελλάδας. Αθλητές από 206 χώρες προσέφεραν μοναδικές στιγμές στο Παρίσι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι