Στη Σουμελά επιτράπηκε λειτουργία μόνο για τα Εννιάμερα και όχι για τον Δεκαπενταύγουστο

Μήνυμα Αθήνας για το τουρκικό μπλόκο στη Παναγία Σουμελά

Κατόπιν απόφασης των τουρκικών αρχών, άδεια για την τέλεση θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά δόθηκε φέτος για την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής των Εννιαήμερων της Παναγίας και όχι τον Δεκαπενταύγουστο, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Της θείας λειτουργίας για την Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου θα προστή ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, όπως ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρίσκεται τον Δεκαπενταύγουστο στη γενέτειρά του Ίμβρο. Ανήμερα της εορτής της Kοιμήσεως θα προΐσταται Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αγριδίων, της Ίμβρου.

Όπως αναφέρει το Πατριαρχειο, «ανακοινοῦται ὅτι κατόπιν ἀποφάσεως τῶν τουρκικῶν ἀρχῶν ἐφέτος παρεσχέθη ἄδεια τελέσεως Θείας Λειτουργίας εἰς τήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ κατά τήν Παρασκευήν, 23 Αὐγούστου 2024, ἡμέραν ἀποδόσεως τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου («Ἐννιάμερα τῆς Παναγίας»). Τῆς Θείας Λειτουργίας θά προΐσταται ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανος»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι