ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θα παρουσιάσει ο Ζελένσκι

Ζελένκσι για Κουρσκ: Επιδιώκουμε την δημιουργία μίας "ουδέτερης ζώνης",

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι επρόκειτο να παρουσιάσει στους Τζο Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, ένα σχέδιο για το πώς θεωρεί ότι πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Το σχέδιο, όπως είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο, περιλαμβάνει βήματα σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, είπε επίσης ότι ο πόλεμος με την Ρωσία θα τελειώσει μέσω διαλόγου, και πως το Κίεβο πρέπει να είναι σε ισχυρή θέση. Ανέφερε επίσης πως θα επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος κορυφής για τον τερματισμό του πολέμου μέσα στο 2024.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε παράλληλα ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή ενός δικής της κατασκευής βαλλιστικού πύραυλου και διέψευσε δημοσίευμα της “Washington Post”, σύμφωνα με το οποίο η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας εκτροχίασε τις συνομιλίες στο Κατάρ με θέμα τον τερματισμό των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές.

«Ελέγχουμε 100 οικισμούς στο Κουρσκ»

Η Ουκρανία ελέγχει 100 οικισμούς και έκταση 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Κουρσκ, όπου από την αρχή της επίθεσής της, πριν από τρεις εβδομάδες, έχει αιχμαλωτίσει 594 στρατιώτες της Ρωσίας, σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Με στόχο τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, τη διακοπή των βομβαρδισμών από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την προστασία των μη στρατιωτικών αντικειμένων στην περιοχή του Σούμι, ελήφθη μια απόφαση και στις 6 Αυγούστου οι Δυνάμεις Άμυνας της Ουκρανίας ξεκίνησαν μια επιθετική επιχείρηση στην κατεύθυνση του Κουρσκ. Συνεχίζουμε να προχωρούμε, προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στα ρωσικά στρατεύματα», ανέφερε ο Ολεσκάντρ Σίρσκι. Ο Σίρσκι ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχει ήδη μεταφέρει περίπου 30.000 Ρώσους στρατιώτες από άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή του Κουρσκ, αλλά δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ποχρόφσκι, όπου η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx