53.892 κεραυνοί έπεσαν σήμερα – Οι 32.400 στη θάλασσα

53.892 κεραυνοί έπεσαν σήμερα – Οι 32.400 στη θάλασσα

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με πολύ έντονη την κεραυνική δραστηριότητα, σύμφωνα με το meteo.gr. Οι περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής ήταν οι Σποράδες, η Εύβοια και η Πελοπόννησος, ενώ οι περισσότεροι κεραυνοί καταγράφηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx