Διαψεύδουν Δούκας και Ζαχαριάδης ότι συζητήθηκε για δήμαρχος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν Δούκας και Ζαχαριάδης ότι συζητήθηκε για δήμαρχος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση τόσο του δημάρχου Χάρη Δούκα, όσο και του Κώστα Ζαχαριάδη προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», που αναφέρεται σε «Μυστικό αρραβώνα Δούκα – ’87’ με νέο δήμαρχο τον Κ. Ζαχαριάδη».

Από το γραφείο Τύπου του δημάρχου Αθηναίων εξεδόθη ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν είναι μόνο ανυπόστατα, αλλά συνειδητές κατασκευές. Ενδεικτικό είναι ότι ο συντάκτης όχι μόνο ‘ξέχασε’ ότι ο Χάρης Δούκας θα παραμείνει δήμαρχος, αλλά και ότι ο ισχύων νόμος αποκλείει ανάδειξη δημάρχου από άλλη παράταξη. Και ψεύτες και αδιάβαστοι. Όμως, όσα μυθεύματα και αν κατασκευάσουν δε θα καταφέρουν να ανακόψουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξει πορεία η χώρα».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» στον δήμο της Αθήνας, απαντά στο δημοσίευμα που τον θέλει να συντάσσεται με τον Χάρη Δούκα και να αναλαμβάνει τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, ότι «η ΝΔ αντιμετωπίζει σημαντικές δημοσκοπικές απώλειες λόγω της κυβερνητικής της αποτυχίας, οπότε τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας πολλαπλασιάζονται. Με τον Χάρη Δούκα και την παράταξη ‘ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ’ είχαμε μια πετυχημένη εκλογική συνεργασία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβρη του 2023 και στη συνέχεια ακολούθησε μια πετυχημένη αυτοδιοικητική συνεργασία. Βάλαμε κι εμείς ως ‘Ανοιχτή Πόλη’ το λιθαράκι μας, ώστε να ηττηθεί ο εκλεκτός της ΝΔ στον Δήμο Αθηναίων. Όσοι ψάχνουν για ανταλλάγματα και μυστικές συμφωνίες, ας ψάξουν αλλού. Ας το χωνέψει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπακογιάννης ότι ο δήμος Αθηναίων δεν είναι του χεριού τους». Και ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρεται στο νόμο που αποκλείει να γίνει δήμαρχος κάποιος από την παράταξη της μειοψηφίας. Όσο για τις εσωτερικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ αφορούν τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και κανέναν άλλο. Δεν ανακατεύομαι στα εσωτερικά άλλου κόμματος, ούτε σε προβοκάτσιες που αφορούν άλλο κόμμα. Είμαι από τα δεκαεπτά μου χρόνια στον ΣΥΝ και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ και από το 2022 έχω την τιμή να είμαι στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ασχολούμαι με το πώς θα δυναμώσει και θα ανασυγκροτηθεί το κόμμα μας και όχι με το τι γίνεται στα άλλα κόμματα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx